Wat is een capsule wardrobe?

Wat is een capsule wardrobe?

De lente was vorige week al overduidelijk in het land, of toch qua temperaturen. Ik ben begonnen met opruimen. Zijn dat de lentekriebels? Geen idee, maar ik ben met mijn schuiven begonnen en door gegaan tot aan mijn kledingkast. En ik heb er nu meer werk van gemaakt dan vroeger. Want ik wil een capsule wardrobe op mijn persoonlijke maat.

Read More

Bad & douche Bee Honest - Honing in een potje

Jules and Louis blog - bad en douche Bee Honest de Traay - lavendel en sinaasappel

Bee Honest, een fantastische naam voor een dierproefvrije zeep die natuurlijk en ook milieuvriendelijk is. Ik kende het niet, maar blijkbaar is het een product uit de verzorgingslijn van de Traay, Bee Honest cosmetics. De Traay is jullie waarschijnlijk meer bekend van de honing die ze maken. Honing in een potje... Ik ken De Traay al jaren, van de lekkere biohoning die mijn ouders kochten in de reformwinkel in Merksem vroeger, en van de stuifmeelkorrels en propolis die mijn ouders me regelmatig gaven in de winterperiode. 

Mijn huid is nogal jeukerig de laatste tijd na een douche of bad, en ik vermoed dat ik nogal gevoelig ben geworden aan bepaalde zeep en verzorgingsproducten. Ik heb altijd wel een overgevoelige huid gehad, maar de jeuk is bij bepaalde zepen wel veel erger tegenwoordig. Daarom dus dat ik op zoek ging naar iets wat aangenaam is voor mijn huid, en ook goed is voor het milieu. Bij mijn bezoekje aan Holland & Barret kwam ik toevallig een paar flessen bad & douche van Bee Honest van De Traay tegen, en ik nam een fles mee om uit te proberen thuis.

Ik wist helemaal niet dat De Traay ook een heuse cosmeticalijn had, en dat al vanaf 1993! Wanneer ik er wat meer over ging lezen, vond ik dit leuke stukje achtergrondinformatie dat ik wel wilde delen hier...

Een stukje geschiedenis over het ontstaan van De Traay

In 1972 was Wouter Vuijk, oprichter van De Traay, student zilversmid. Hij combineerde zijn studie met zijn passie voor gezond eten en opende een klein biologisch winkeltje in zijn studentenkamer. Bij een plaatselijke imker kocht hij allerlei lekkernijen die hij weer verkocht in zijn winkeltje. Wouter raakte bevriend met de imker die zijn interesse wekte voor het houden van bijen . Al vrij snel besloot Wouter dan ook om zijn eerste, eigen bijenkasten te kopen.

Een aantal jaren later, in 1977, begon Wouter zijn eigen imkerij in Leersum. De imkerij lag aan de Traayweg, ooit een kronkelige zandweg tussen Leersum en Doorn: vandaar dus de naam “de Traay”! Ondertussen is De Traay enorm gegroeid en verhuisd naar Lelystad, maar zo zie je maar hoe je hobby kan uitgroeien tot iets groots...

Jules and Louis Blog - bad en douche Bee Honest de Traay - lavendel en sinaasappel close-up

Bee Honest

Wat mijn pa altijd zei, is helemaal waar: honing is een natuurlijk product dat lekker is, licht verteerbaar, goed is om te eten én goed om bijvoorbeeld op (brand)wonden te smeren. Helpt ontzettend goed tegen ontstekingen ook, en smeert de keel - ik begin altijd met een lepel honing als ik keelpijn voel opkomen tijdens de koude wintermaanden.

Het is een natuurlijk product dat niet alleen erg lekker is, maar ook verzorgende eigenschappen bevat voor huid en haar. Met Bee Honest cosmeticaproducten vermelden ze duidelijk waar het om gaat: een duidelijke link wordt gelegd naar de honing (de Traay) en de bijen. Honest refereert ook naar lief (honey), want dat willen ze zijn voor de natuur en zichzelf, én naar eerlijk want dat zijn ze zeker met hun ingrediënten en intenties.

Iedereen weet ondertussen dat bijen met uitsterven worden bedreigd. En iedereen weet: zonder bijen is er geen koffie, chocola en vele fruit-, groente- en notensoorten. Wat een ramp zou zijn voor elke liefhebber van chocola! Daarom dat ik ook zoveel mogelijk bloemetjes in mijn tuin wil hebben, die zoveel mogelijk vlinders én bijtjes aantrekt. Lekker fleurig, lekker geurig en lekker voor die bijtjes. En blijkbaar zet ook Bee Honest zich in voor de bijen. Ze kopen de honing zoveel mogelijk van regionale Europese imkerijen. Daarnaast zijn ze actief betrokken bij het verbeteren van het leefmilieu van de bijen. 

Bee Honest cosmetics gaat zelfs een stap verder dan natuurlijk en bio: in de producten waar honing in wordt gebruikt, zit biologische fairtrade honing en ze ondersteunen projecten die de natuur en de bijen een handje helpen. Goed om weten: al hun producten hebben een gecontroleerde kwaliteitsgarantie van BDIH, dus ze bevatten geen synthetische geur-, kleurstof-, of conserveringsmiddelen. En de verpakkingen zijn zo min mogelijk belastend voor het milieu. Het allerleukste is dat dit groene merk heel betaalbaar is. Groen, mooi en (h)eerlijk dus.

Jules and Louis Blog - bad en douche Bee Honest de Traay - honing in een potje

Wat ik ervan vind?

Deze fles van 500ml kostte 9,99 euro bij Holland & Barrett, maar je kan ze ook online vinden bij Big Green Smile. En wat ik ervan vond na gebruik? De zeep is zacht, lopend, heeft een donkere honingkleur en geurt natuurlijk. Helemaal niet overdreven. Ik rook echt een mooi evenwicht tussen honing, lavendel en de frisse geur van sinaasappel. Het schuimde niet overdreven (wat voor mij niet hoeft) en droogde mijn huid absoluut niet uit. Goed voor een gevoelige huid dus! Ik kwam dan ook niet jeukend terug uit mijn douche, fantastisch toch?! Als deze fles op is, koop ik direct een nieuwe. Zo leuk en goed vind ik hem. En let's bee honest: je bent ook nog eens lief voor de bijtjes en het milieu, dus dan voel je je toch extra goed? 

Hadden jullie al van Bee Honest cosmetics gehoord? Ooit al wat geprobeerd van hen, of van de Traay honing? En wat vinden jullie ervan? Zouden jullie het proberen?

alle foto’s door Inge voor Jules & Louis.

Mijn nieuwste beauty producten van Rituals

Namasté

I bow to you.
My soul honors your soul.
I honor the light, love, truth, beauty & peace within you, because it is also within me.
In sharing these things we are united, we are the same,
we are one.
Jules and Louis Blog - my skincare products of Rituals

Ook al wil ik graag meer mindful bezig zijn hoeveel ik koop, ook in mijn beauty routine van crèmekes, er zijn toch vaak momenten waar ik me niet kan bedwingen. Al probeer ik nu toch al mijn potjes op te maken vooraleer ik er andere koop! En omdat ik zonder dag- en nachtcrème zat, kocht ik een nieuwe dag- en nachtcrème en een reinigingsschuim van de nieuwste skin care lijn van Rituals.

Hun nieuwe collectie gezichtsverzorging bestaat uit verschillende lijnen: glow, ageless, sensitive en purify (de reinigingsproducten). Hoe weet je welke lijn je het beste kiest? Ook daarop hebben ze wat bedacht: ze scannen je huid en kunnen je meteen vertellen waar je huid het beste op scoort en waar minder. Bij mij mankeerde er wat elasticiteit en stond mijn huid een tikkeltje gevoelig, dus ging ik uiteindelijk voor de 'glow' dag- en nachtcrème en een reinigingsschuim.

Ik was aangenaam verrast van hun nieuwigheden! De producten ruiken heerlijk zacht, zonder overweldigend te zijn, én ze zijn voor bijna 98% natuurlijk (al ben ik geen absolute kenner natuurlijk - ik dacht toch uit de ingrediëntenlijst te kunnen afleiden dat ze redelijk natuurlijk zijn). Nog beter van Rituals is dat ze ook aan onze planeet hebben gedacht door refills aan te bieden. Zo hoef je die mooie, stijlvolle potten crèmes niet telkens in de vuilbak te keilen...

PS: Ook al lijkt het er niet op, deze post werd niet gesponsord!

Jules and Louis Blog - My skincare products of Rituals.jpg

foto's door Inge voor Jules & Louis

 

Lokale hotspot: Lilola in Brugge

Ik ben altijd content als ik nieuwe leuke boetiekjes vind, vooral als ze ook nog eens lokaal zijn. Een paar jaar geleden ontdekte ik de luxury concept store Lilola hier in Brugge. En ik was onmiddellijk weg van haar mooie brand, de mooie kleding die je niet overal vond en gewoon… als je binnen wandelt, is het al wauw. Nog niet zo lang geleden uitte ik al eens mijn voorliefde voor Lilola in mijn post over het nieuwe topje en de nieuwe oorbellen die ik onlangs kocht. En vandaag neem ik je eventjes mee doorheen de mooie winkel van Lilola. Fashionista’s, be ready!

Jules and Louis Blog - local hotspot - Lilola - earrings and poster.jpg
Jules and Louis Blog - Local Hotspot - Lilola the shop.jpg
Jules and Louis Blog - local hotspot - Lilola in Bruges.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot - Lilola in Bruges-2.jpg

Lilola is eigenlijk het kindje van Nele Verstraete, de eigenares en bedenker van de winkel en het merk Lilola. Het staat trouwens voor Live, Love, Laugh, mocht je het nog niet weten. Nele organiseerde tot voor een paar jaar geleden zelfs verkoopavonden aan huis, en besloot nadien om een permanente winkel te openen. Ze is zo gepassioneerd door haar winkel en wat ze doet, en ik denk dat Nele’s idee over kleding net dezelfde is als die van mij: wees meer bewust van wat je koopt. Iets waar ik ook al lang mee bezig ben in mijn hoofd, en nu nog maar onlangs zelf begon toe te passen. Want ook ik was schuldig aan té veel kleren kopen. Ik kocht soms bergen (goedkope) kleding, die dan nooit bij elkaar pasten en ik had precies nooit iets om aan te doen. En eigenlijk deed ik altijd hetzelfde aan. Maar nu kom ik tot de vaststelling dat af en toe eens iets duurders kopen nog niet zo slecht is; je zal voor je het stuk koopt al eens langer nadenken of je het écht wil, en als je het besluit te kopen zal je het kledingstuk meer waarderen en vaak genoeg dragen. Dus is dat eigenlijk veel meer mindful dan zoveel goedkope kleding te kopen zonder teveel nadenken en die na een seizoen soms al weer te moeten wegdoen, omdat het niet meer past/kapot is/of erger: uit de mode is.

Jules and Louis Blog - local hotspot - Lilola in Bruges - sunglasses.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola - sweater lips.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola - dress and slippers.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola the shop - neon letters on wall.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola the shop.jpg
Jules and Louis Blog - local hotspot in Bruges - Lilola - carpet.jpg
Jules and Louis Blog - local hotspot - Lilola - the shop.jpg
Jules and Louis Blog - local hotspot - Lilola.jpg
Jules and Louis Blog - local hotspot - Lilola - scarves.jpg
Jules and Louis Blog - local hotspot in Bruges - lilola the shop - fitting rooms.jpg
Jules and Louis Blog - Local Hotspot in Bruges - Lilola shop - pillows and cushions.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola - seat.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola - the bar.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola - clothes.jpg
Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola - hangers.jpg

En geloof me: je weet niet eerst waar kijken als je in de winkel binnenstapt! Ze heeft trouwens twee winkels die recht tegenover elkaar liggen. De ene ligt vol met schoenen, mooie handtassen, geurkaarsen en kleinigheidjes, de andere hangt vol met mooie kleding en sjaaltjes enzovoort. Ik ben helemaal verliefd op de schoenen met luipaard print, een groene bloemen kimono en een Laurence Delvallez armband... :-) De winkel heeft heel wat coole en hippe merken in huis zoals Malene Birger, Des Petits Hauts, Mosh Mosh en nog zoveel meer. Zoals ik al zei: gevuld met cuteness. This is a shopping paradise!

Jules and Louis Blog - Local hotspot in Bruges - Lilola.jpg
Jules and Louis Blog - Local Hotspot in Bruges - Lilola - jars and shoes.jpg
Jules and Louis Blog - Local Hotspot in Bruges - Lilola - shoes and bags-2.jpg

Je moet zeker Lilola volgen op Instagram voor meer nieuws en updates over wanneer ze nog eens een outlet organiseren of een pop-up avond houden. Of check de Facebook page voor meer info!

Dit is zo’n mooie boetiek. Nele heeft zo veel liefde in deze winkel gestoken en doet dat nog steeds met even veel enthousiasme en liefde als toen ze begon. Ik moest gewoon haar winkel even delen hier. Hopelijk genieten jullie ook van het winkelen hier, al was het dat je hier eens even binnen wandelt om je ogen uit te kijken!

Meer info: www.lilola.be

Adres: Lilola, Langestraat 47b - 49, 8000 Brugge

Mijn nieuwe oorringen

Jules and Louis Blog - My new earrings.jpg

Foto door Inge voor Jules & Louis

Grote oorbellen zijn altijd mijn favoriete stuk juweel geweest. Omdat ze gemakkelijk een simpele outfit kunnen pimpen. Deze groen gekleurde oorringen van de Belgische juwelenontwerpster Laurence Delvallez waren een paar dat ik al lang wilde kopen. Ze zijn dan wel misschien een beetje duurder dan andere oorbellen, maar ik vind dat deze net dat tikkeltje meer hebben en niet uit de mode geraken. Ze passen bij veel dingen in mijn kleerkast en zijn net ietsje specialer dan wat ik meestal draag.

Ze zullen ook wonderen doen bij mijn nieuwe topje dat ik ook kocht bij Lilola in Brugge. Nele, de eigenares, is de superlijve eigenares van de luxury concept store Lilola, die altijd klaarstaat je te helpen met de juiste outfit te kiezen of een mooi juweel. Ik hou ervan af en toe eens binnen te wandelen, zelfs al is het maar om een kijkje te nemen. 

Ik kon niet gelukkiger zijn met mijn nieuwe oorringen! Hier beneden somde ik ook een paar van mijn favoriete juweeltjes van Laurence Delvallez, die je ook kan vinden bij Lilola. Wat is jouw favoriete juweel?

My favorite jewelry of Laurence Delvallez - moodboard.jpg

ps. Deze post is niet gesponsord.