Winkelen bij Rifle Paper Co. in Winter Park, Florida

Jules & Louis blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - inkom met zeteltjes en bloemen.jpg

Het is alweer een dikke twee maanden geleden dat we in Florida zaten, toen al was het daar vaak dreigend weer met meestal hevige onweersbuien - véél meer dan 8 jaar geleden. Nu recent kwam er de orkaan Michael op doortocht, en ik hoopte dat Tara, de eigenares van het leuke huisje in Tallahassee veilig was gebleven (blijkbaar wel, gelukkig!), al is er hier en daar wel veel schade bij hen. Het is een geluk dat wij dus enkel maar een uitloper hebben beleefd van een kleine tornado op 4 juli toen, ik wil niet weten hoe een grote orkaan van dat formaat aan moet voelen. Maar buiten die tornado’s op doortocht hebben we zeker en vast nog altijd heimwee naar daar. Ik mis de warmte, de vrolijke kleurtjes, het lekkere eten aan de kust (die lobster rolls, hmmmm!!) en gewoon… de sfeer. En ik mis deze winkel, Rifle Paper Co. in Winter Park, Florida…

Jules & Louis Blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - letters in goud.jpg

Deze winkel was één van mijn persoonlijke hoogtepunten (oei, ik klink nu als een échte nerd) in het gezellige Winter Park in Florida. Winter Park doet gezellig en een tikkeltje Europees aan, én is net dat tikkeltje anders dan wat we gewend waren in Florida. Rifle Paper Co. is één van mijn favoriete merken qua kaarten, notitieboekjes en kalenders, en ik wilde er absoluut stoppen en winkelen. Het is een Amerikaans papier & stationery merk dat ik van in het begin heb gevolgd en groot zag worden. De eigenaresse is er eentje met oog voor detail, en dat zie je als je de winkel binnenwandelt.

Je wordt er bijna hebberig van als je al die vrolijke prints bij elkaar ziet staan! Ik werd er toch vrolijk én hebberig van, haha. Er waren zovéél dingen, ik wist niet waar eerst kijken en nochtans is het géén groot winkeltje. Achteraan de winkel zie je medewerkers aan hun bureau werken, bezig aan een volgend creatief ontwerp. Pas als je terug buitenstaat, zie je naast de winkel nog een groot pand ernaast waar ze hun fotostudio hebben waar hoogstwaarschijnlijk al hun nieuwste collecties kunnen gefotografeerd worden. Echt een droom voor mij, als papierliefhebber…

Jules & Louis Blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - winkel met lichtjes.jpg
Jules & Louis Blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - berg pins.jpg

Ik heb al eens geprobeerd één van hun prints na te tekenen op mijn iPad Pro, maar dat was niet zo evident. Het merk staat bekend om haar vrolijk gebruik van kleurtjes en bloemen zonder dat het té retro of onnozel wordt. Ik ben helemaal fan!

Jules & Louis Blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - winkelaanbod kaartjes.jpg
Jules & Louis Blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - aanbod kaartjes.jpg
Jules & Louis Blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - inkom winkel met print.jpg

Voor mezelf heb ik dus de print gekocht die buiten aan de winkel stond tentoongesteld. En dan nog eentje van Amerika… En voor mijn vriendinnen een pin (en mezelf) die altijd wel fashionable staat op eender welk jasje of blazertje. Goh, en dan nog een paar leuke notitieboekjes voor mezelf en voor mama. Niet heel de winkel, maar toch een serieuze zak vol met leuke dingen. Het was denk ik één van de eerste en weinige winkels waar “ik me eens heb kunnen laten gaan”. Ik probeerde tijdens het shoppen door nog een heleboel foto’s te nemen voor de blog, maar dat was ook niet evident - buiten stonden mijn twee pateekes en man te wachten in een vochtige hitte (in hun Rode Duivels shirts toen trouwens) en wachten staat écht NIET in hun woordenboek.

Jules & Louis Blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - bekers met bloemen.jpg
Jules & Louis Blog - Winkelen bij Rifle Paper & Co. in Winterpark Florida - winkel aanbod.jpg

Dus ik heb het al bij al nog goed gedaan, niet? Niet alles van de foto’s is even goed gelukt, ik ben sommige dingen vergeten in close-up te nemen… en ja, ook ik sta er eigenlijk nergens op. Maar da’s omdat ik mezelf niet zo graag op papier zie plakken. En ik kon natuurlijk niet mezelf fotograferen (én mijn man doet dat zelf nooit uit zichzelf, spijtig genoeg) - dus je zal het met deze foto’s moeten doen. Binnenkort probeer ik er sowieso nog meer over Florida op te zetten, beloofd!

Wat vinden jullie van het merk Rifle Paper Co.? Iets gezien hier tussen de foto’s dat je zelf ook wel graag naar huis had willen nemen?

Foto’s door Inge voor Jules & Louis.