The Law of Attraction: je dromen visualiseren met een vision board

Jules-and-louis-blog-je-dromen-visualiseren-met-een-vision-board.png

Foto via AFF

Een aantal jaar geleden zat ik bij mijn dokter in Brasschaat voor een hoest waar ik niet vanaf geraakte. Ik vroeg me luidop af waarom ik zo graag iets wilde in mijn leven, maar het maar niet kreeg. Ik droomde van vanalles en ik kreeg het gewoon niet verwezenlijkt. En ze antwoordde dat dat nu eenmaal The Law of Attraction was. En dat ik nogal negatief dingen verwoordde die ik graag wilde, en daarom dus ook niet kreeg. En dat ik duidelijk moest zijn en niet mocht twijfelen. Ze vertelde me een beetje over hoe die wet ineen zat. Dat ik meer positiever en duidelijker mijn dromen moest formuleren en ze misschien beter zou visualiseren.

Ik las er verder niets over. Ik luisterde gewoon geïnteresseerd naar haar uitleg maar deed verder met mijn leven. Tot ik in 2016 keihard botste met mezelf. Ik had een burnout. Twee jaar na mijn burnout voelde ik dat ik toch nog met bepaalde gevoelens en dilemma’s zat en ik wilde eruit geraken. Dus ik nam contact op met Annelies, een holistische health coach in Australië. Ik kende ze van vroeger toen we samen weekendwerk deden in de lokale bakkerij in Brasschaat.

En in een sessie vertelde ze me over The Law of Attraction. En hoe ik misschien beter mijn doelen kon visualiseren met een vision board, dat dat me zou helpen om te geraken waar ik wilde komen.

Wat is The Law of Attraction?

Ik had er al wel over gehoord, maar begon er wat meer over op te zoeken.

Iedereen heeft er zijn eigen mening over. De ene gelooft erin, de andere niet. Omdat ik iemand ben die gelooft dat iedereen zijn dromen kan waarmaken - call it the American way of thinking, kan ik me er grotendeels wel in vinden, in die wet van de aantrekkingskracht. Of the Law of Attraction.

De simpele logica achter deze wet is dat je je leven kan sturen. Waar je je energie aan geeft, trek je aan. Denk je vaak positief, ga je ook een positief leven leiden. Ben je alleen maar negatief ingesteld, trek je ook alleen maar negativiteit aan in je leven.

Wat ook telkens terugkomt in The Law of Attraction is dankbaarheid. Dankbaar zijn voor wat je allemaal hebt in je leven. Je leert zo te focussen op wat je allemaal hebt, en blij te zijn met de kleine dingen in het leven, niet wat je nog niet hebt. En dankbaarheid helpt, da’s geen zever in pakjes, weet ik uit ervaring. Ik kreeg zelf tijdens mijn burnout de opdracht van mijn psychologe om elke dag 3 dingen op te schrijven waarvoor ik dankbaar was, of dingen die goed waren gegaan in mijn dag. In het begin was dat aartsmoeilijk, na een tijdje kwam dat vlotter en voelde ik aan mezelf dat ik ook positiever begon te denken.

Het heeft allemaal te maken hoe je in het leven staat. Eigenlijk sturen we ons eigen leven door onze gedachten en gevoelens. En dat is nogal confronterend om te bedenken, want ik was tot voor mijn burnout altijd bezig om excuses uit te zoeken waarom ik nooit de schuld trof voor een situatie. En toch. We zijn zelf verantwoordelijk voor hoe we ons gedragen, voelen en hoe we denken. Wij zijn energie en sturen onze energie uit in de wereld, die vervolgens weer terugkomt en toch deels onze toekomst creëert. Visualiseren helpt daarbij enorm om uiteindelijk je doel in de toekomst te bereiken.

Hoe visualiseer je om je doel te bereiken?

In mijn geval helpt het niet om enkel te dagdromen, want ik ben nogal visueel ingesteld en een chaoot van nature. Dagdromen alleen maakt van mij niet de meest gefocuste persoon. Ik denk dan wel eens af en toe aan wat ik graag wil hebben of bereiken, maar als ik niet elke dag mijn doel zie, vergeet ik het weer. Door een vision board te maken krijg ik focus.

Je moet bedenken wat je graag zou willen bereiken in je leven. Wat zijn je dromen, je doelen? En hoe je je daarover zou voelen als je dat doel hebt bereikt. Voel je blij en dankbaar, ook al heb je het nog niet en ben je er nog niet op dit moment.

Hetgeen ik vorig jaar maakte was meer een mood board. Ik plakte wat leuke prentjes bij elkaar op een bord wat ik mooi vond, en dat was het. Ik had niet echt goed nagedacht over mijn bord. En ik deed er niks mee en ik zag het ook niet elke dag. Het lag ergens en ik keek er niet meer naar en vergat het.

Dit jaar pakte ik het anders aan. Ik las wat meer over anderen die een vision board hadden gemaakt en hoe ze daardoor wél hun doelen hadden bereikt. Ik bedacht wat ik wilde aanvangen met dit jaar en hoe ik me écht wilde voelen. Ik wilde geen pijn meer hebben van mijn hernia, dat was mijn eerste en toen dé allerbelangrijkste gedachte. En dan dacht ik na over wat ik nog allemaal graag wil bereiken dit jaar.

een detail van mijn vision board…

een detail van mijn vision board…

Hoe maak je een vision board?

1. Schrijf je doelen op

Wat wil je bereiken in het jaar? Wat is je woord voor dit jaar? Waar wil je naartoe? Wat zou je graag hebben? Schrijf je stoutste dromen op en lijst alles op wat je graag wil doen, bereiken en/of hebben.

Voor mij was mijn woord voor dit jaar “create”. En ik wil graag meer creatief zijn, meer reizen, meer lezers op de blog & instagram krijgen, hopelijk met creatief te zijn mijn bijberoep terug kunnen maken, gezond én pijnvrij zijn, meer bewegen, gezonder eten, wat afvallen en vooral genieten met mijn gezin.

2. Pluis je oude magazines uit

Ik begon al mijn stapels magazines aan te pakken - en geloof me, dat waren er een pak! Ik knipte allerlei woorden en prenten uit die betekenis hadden en betrekking op mijn dromen en doelen.

Ik knipte het woord “Create” uit, dat in het midden van mijn collage kwam. Ook knipte ik prenten uit van mensen of dingen wat me aantrok en stelde me voor hoe ik me wilde voelen als ik dat doel bereikte. Dus ik zocht woorden uit zoals reizen, travel, yoga, dansen, bewegen, mindful, leniger, Amsterdam, bloggen, samenwerken, vriendschappen, gezin, romantiek, rust, keramiek, schrijven, coachen, kalligrafie, lief zijn, wij-tijd, wandelen, mindful, healthy, creative, droomhuis, verhuizen, Antwerpen enzovoort. Die woordjes knipte ik uit. Tegelijk zocht ik ook naar mooie prenten in (reis)magazines en foto’s van dingen die ik graag wilde in mijn leven en toekomstig huis.

3. Wees creatief met je bord

Ik maakte een hele grote collage. Met foto’s van Ibiza, want daar willen we graag nog eens naartoe. Ik plakte bijvoorbeeld ook mijn lievelingszetel op van Fest Amsterdam, een ronde eettafel, een fiets van Veloretti. En ook kleefde ik een meisje met een gitaar op (ik wil graag leren gitaar spelen), keramieken potjes (dat wil ik graag leren), een groot boeket bloemen (daar hou ik me ook graag mee bezig), leuke samenwerkingen voor de blog waar ik al een tijd over droom (Dille & Kamille en VT Wonen om een paar te noemen). Ik schreef verder op mijn bord dat ik wat meer lezers wilde voor mijn blog, wat meer volgers op Instagram, en wat ik graag extra wilde verdienen dit jaar. En ik kleefde prenten op van waar ik nog overal graag naartoe wilde reizen met mijn gezin: Zuid-Afrika, Ibiza, Amsterdam, de Côte Azur en de Provence, de USA en nu een week geleden kleefde ik er een nieuwe foto bij: van een leuke Engelse Cocker Spaniël puppy.

Wees creatief, heb plezier erin, het lijkt misschien veel werk (en dat is het ook), maar het geeft je enorm veel voldoening als je eindelijk je bord klaar hebt en je al je dromen op één bord ziet staan!

4. Plaats het waar je het elke dag ziet

Ik zette mijn vision board pal in mijn keuken, op de verwarming. Zo zie ik het elke dag als ik naar de badkamer loop om mezelf klaar te maken. Of als ik sta te koken en iets nodig heb uit mijn koelkast, zie ik de prenten en denk ik eraan en word ik vanzelf even terug vrolijk over wat ik allemaal zie.

5. Kom in actie

Onderneem zelf ook actie om je doelen te bereiken! De wet van aantrekkingskracht werkt alleen maar als je zelf toont dat jij werkt aan je droom. Wil je meer lezers voor je website? Ga dan meer bloggen en plan zoveel mogelijk in wat haalbaar is voor jou en schrijf zoveel mogelijk interessante content waarvan je denkt dat je lezers er interesse in hebben. Wil je meer reizen? Zet dan elke maand wat extra geld opzij voor je reis. Wil je afvallen? Plan je maaltijden, eet minder, ga wat vaker bij de lokale boer kopen en zorg dat je meer beweegt. Kwestie is om actief te werken naar je droom.

6. Geloof dat je dromen realiteit kunnen worden

Geloof erin. Je hebt iets gevraagd, je werkt in stilte naar je doel en dan moet je het ook kunnen loslaten. Vertrouw erop dat je vroeg of laat je doel bereikt. Dat is het allerbelangrijkste. Je moet naar je doelen toe werken, maar je moet ook écht vertrouwen en geloven dat je ze waar kan maken.

Er is natuurlijk meer nodig dan alleen maar dagdromen en je vision board om je toekomst te creëren. Je moet ook actie ondernemen en stappen durven zetten. Veel mensen begaan de fout door te denken dat ze een perfect leven kunnen aantrekken door enkel positief te denken. Maar het is meer dan dat, je moet het niet alleen denken en voelen. Je moet ook openstaan voor kansen, voor een ommezwaai en een verandering in je leven. Want je weet niet wat het leven je zal brengen en hoe je je dromen precies gaat waarmaken.

En ook al ben ik er nog niet lang mee bezig, maar halverwege februari kon ik alweer gaan werken met véél minder pijn in mijn been. De twee weken die ik nu bijna aan het werk ben zijn vaker pijnvrij geweest dan ik lang was sinds maanden.

Nog beter…een week nadat mijn bord er hing, kreeg ik plots een mailtje van de mevrouw in Ibiza waar we twee jaar geleden overnachtten. Dat ze een nieuwe plek had gerenoveerd en dat we zeker welkom waren (met korting!). Een teken van het universum.

Het klinkt misschien nogal zweverig wat ik hier allemaal zeg, en dat ik spreek over een teken van het universum, maar ik geloof er wel in. Je moet er enkel voor openstaan en er ook op willen of durven in gaan. Ik vertrouw erop dat ik uiteindelijk wel ontvang waar ik om vraag, of misschien iets veel beters in de plaats krijg.

Wil jij ook meer leren over The Law of Attraction? Ik heb dit boek onlangs gekocht: The Magic van Rhonda Byrne.