Quote of the day: Henry Miller

Jules en Louis blog - quote Henry Miller

Normaal gezien een post die ik voor gisteren had gepland, deze mooie uitspraak van de Amerikaanse auteur Henry Miller. Weliswaar een dagje te laat, maar ik wilde hem zeker delen…

Want de belangrijkste reden dat ik hem hier wilde delen, deze quote of the day, is omdat hij me nogal fel aansprak. Omdat ik deze quote vaker in het buitenland op reis toepas dan in mijn eigen dagelijkse leven, spijtig genoeg. Op reis durf ik meer, ben ik oprecht geïnteresseerd in nieuwe mensen en in het dagelijkse leven neem ik er soms te weinig tijd voor. Dus deze uitspraak van Henry Miller is een goeie reminder voor mijzelf. Als je oprecht interesse toont in mensen, merk je de interessante mensen op en vind je vanzelf ook de schatten die het leven te bieden heeft, ook al zie je ze misschien niet direct. Je moet jezelf af en toe niet zo serieus nemen, want het leven is al zo kort. En als je met wonderlijke ogen rondkijkt, zie je vanzelf “la beauté” van de grote aardbol waar we allemaal op leven.

Dus mensen… vergeet jezelf eens af en toe. Lach eens wat meer. En toon wat interesse in de mens naast je. Die kan misschien véél meer te vertellen hebben dan je eerst dacht.

Liefs, Inge x