PRETTY HAPPY VAN KATE HUDSON

Kate Hudson zelf ziet er altijd pretty darn' good uit, net zoals ze altijd pretty happy lijkt. En daar schreef ze ook een boek over, hoe je pretty happy blijft (of wordt). En hoeveel gezonde manieren er zijn om van jezelf en je lichaam te houden.

Jules and Louis Blog - Boek Pretty Happy Kate Hudson met bril.jpg

Misschien dat dit boek mij een beetje heeft gevonden... Ik kreeg hem namelijk toen ik niet zo pretty happy was, als kerstcadeautje. En ik ben er héél dankbaar om.

Kate Hudson, dochter van Goldie Hawn, is jullie ondertussen wel bekend als Amerikaanse actrice en stijlicoon. Ze richtte haar eigen sportlabel op met leuke yoga- en sportkleding genaamd Fabletics. Kate is inmiddels al halverwege de dertig, en met twee zonen en een drukke carrière probeert ze, net zoals zovele moeders onder ons, enkele ballen in de lucht te houden. Na een aantal omzwervingen kwam ze zichzelf tegen en begon ze te snappen dat je gewoon goed voor jezelf en je lichaam moet zorgen, want je hebt er maar één. Ook al ziet ze er misschien altijd stralend en immer lachend uit, zo is en voelt ze zich niet elke dag. Niemand trouwens. Ze leerde door onderzoek en uit eigen ervaringen hoe ze goed voor zichzelf moest zorgen (remember mijn vorige blog over self-love?). Uiteindelijk switchte ze naar een gezondere levensstijl die bij haar niet enkel alleen over gezond eten gaat, maar ook hoe je je mentaal beter kan voelen door dingen te doen die je leuk vindt. Zo blijf je die dingen ook effectief doen, net omdat je ze leuk vindt. En uiteindelijk leer je zo je eigen lichaam te eren en te appreciëren.

Jules and Louis Blog - Boek Pretty Happy Kate Hudson - Living Bodysmart

Het boek is heel overzichtelijk geschreven, en Kate verdeelde het boek in vier grote pijlers of hoofdstukken waarin Kate gelooft om beter voor jezelf te zorgen:

  1. intuïtiever beginnen luisteren naar je lichaam
  2. goed eten
  3. schud je lichaam wakker (met een sport die je leuk vindt)
  4. de magie van mindfulness.

Voor diegenen die nieuwsgierig zijn: jaaaa, ik heb hem in het Engels gekregen én gelezen en dat viel supergoed mee. Ik ben wel iemand die af en toe eens graag een Engelstalig boek leest (ook nog een overblijfsel van mijn studententijd in Antwerpen toen ik Engels-Italiaans studeerde). 

Eigenlijk is het doel om meer body-smart te worden. Inzicht te krijgen in het feit dat ons lijf constant verandert, net zoals het leven. En als je dat accepteert, zal je veel slimmere keuzes maken op gebied van gezondheid én ook jezelf veel sneller zal accepteren hoe je eruitziet. Dat gecombineerd met een gezonde portie mindfulness en meditatie maakt dat je leven er pretty happy uit kan zien als je echt wil.

Jules and Louis Blog - Boek Pretty Happy Kate Hudson - Self-Care

Het boek heeft ook handige stukken waarin je zelf dingen kan noteren en waarin je met tests en vragen kan uitvissen wat voor soort body type je bent volgens de Ayurveda-methode (Vata, Pitta of Kapha). Je maakt als het ware een "drawing board" waardoor je met meer vragen te beantwoorden je meer zicht krijgt op jezelf en wat je écht wil bereiken.

Ik vind het boek nog altijd even geweldig als toen ik hem voor de eerste keer kreeg. Ik sla hem nog regelmatig eens open. Gewoon. Voor de leuk. Of om nog eens herinnerd te worden naar wat ik wil bereiken op gebied van gezondheid. En soms word ik gewoon geïnspireerd door de leuke uitspraken die je overal terugvindt in het boek. :-) Jullie weten ondertussen dat ik nogal een nerd ben als het op boeken aankomt. Als de cover er mooi uitziet, of als het verhaal echt gebeurd is of het me aanspreekt, wil ik het hebben. En nee, ik kan dus géén boek lenen uit de bib.

Dat is écht een ramp voor mij. Ik bracht mijn boeken nooit op tijd terug, daarna kreeg ik altijd rappels en mocht ik boetes betalen... pffff, nee, de bib is niet bepaald mijn beste vriend. Grappig als je bedenkt dat ik graag lees hé? Maar als ik een mooi boek in mijn handjes heb, wil ik het ook gewoon heel graag hebben. Iets wat ik blijkbaar heb geërfd van mijn vader. Ik voel me gewoon héél gelukkig met boeken rondom mij heen. Tja, laat mij maar gewoon met al die boeken prullen... daar word ik nu héél erg pretty happy van!

En waar worden jullie vrolijk en gelukkig van? Lezen jullie ook graag van die zelfhulpboeken? Want ik heb ondertussen weer een heleboel boeken gelezen, dus misschien lezen jullie daar ook wel graag over om eventuele nieuwe boeken te ontdekken? Laat het maar weten in een reactie hieronder!