Mijn beauty ritueel in de zomer

jules-and-louis-blog-mijn-beauty-ritueel-in-de-zomer.png

Ah… de zomer. Lekker warme dagen met veel zon. Of toch meestal. Je lichaam schreeuwt om extra vocht, maar je huid ook. Vooral de mijne. Mijn beauty ritueel in de zomer is zeker niet hetzelfde dan ‘s winters. In de winter voel ik mijn huid vaak trekken, dus dan smeekt mijn huid om vettigere crèmes of een olie. Maar in de zomer heb ik iets fris en koels nodig dat direct door mijn huid wordt opgenomen.

Ik ben met mijn gevoelige huid sinds een tijdje bijna volledig overgeschakeld op natuurlijke verzorging. Hier en daar heb ik nog wel gewone producten, maar die probeer ik nu op te gebruiken. Vroeger drongen mijn crèmes of huidverzorging nooit echt mijn huid in. Of ik kreeg er een rode, jeukerige huid van. Tot ik me wat meer begon te informeren in natuurlijke, gezondere huidverzorging. Het is dan wel iets duurder voor je portemonnee, maar je koopt wel bewuster én het is beter voor je huid en het milieu. Er bestaat een heel gamma aan natuurlijke skincare.

Via enkele blogs leerde ik het mooie Amerikaanse merk Indie Lee kennen. Marie-Stella-Maris leerde ik zelf kennen, tijdens onze trip in Amsterdam twee jaar geleden. Heerlijk ruikende producten, ik zou zo de winkel leegkopen had ik genoeg geld. En wanneer ik een collega onlangs lovend hoorde praten over Dr. Hauschka en hoe kruidig lekker alles ruikt, wilde ik dat ook wel eens uitproberen. Ze nam een overschotje mee van haar eigen dagcrème dat ik mocht opgebruiken, en voila… ik was fan!

Sindsdien start ik mijn beauty ritueel in de zomer zo: ik reinig mijn huid met de brightening cleanser van Indie Lee, daarna een klein beetje serum. Voorlopig gebruik ik deze van Rituals, maar ik zoek een natuurlijker merk - iemand suggesties? En als laatste gebruik ik mijn vloeibare dagcrème van Dr. Hauschka. De jojoba-olie gebruik ik eens af en toe, als ik zie dat mijn huid gevoelig of droog is. Meestal gebruik ik die ook voor de harde, droge plekjes op mijn huid (zoals mijn hielen, mijn ellebogen en mijn nagelriemen). Als die olie op is, koop ik er zeker en vast nieuwe!

Ik kan dus bijna niet wachten tot ik alles heb opgesmeerd, zodat ik binnenkort mezelf nog eens mag verwennen op nieuwigheden! Eerst nog even braaf verder alles opgebruiken. ;-)

En nee, deze post is niet gesponsord, ik ben gewoon heel erg enthousiast over Dr. Hauschka, Indie Lee en Marie-Stella-Maris…

Hier zijn de producten die ik gebruik nog eens op een rijtje:

No.1 jojoba oil - Marie-Stella-Maris (via de suuuperleuke webshop Leselles (ga ik zeker eens uitproberen!) of via Marie-Stella-Maris)

Brightening Cleanser - Indie Lee (via de Nederlandse webshop Eveskiss te verkrijgen)

Radiance anti-aging serum Glow - Rituals (via alle winkels en de webshop van Rituals)

Vloeibare Dagcrème - Dr. Hauschka (te verkrijgen via Dr. Hauschka of via Farmaline)

Wat zijn jullie favoriete producten? Zijn er dingen waar jullie lovend over zijn? Hebben jullie een specifiek beauty ritueel in de zomer en winter?