LETTERS!

Een combinatie van twee dingen die ik leuk vind... een boek lezen over letters en hoe je mooier kan schrijven met papier, inkt en een kroontjespen!

Sommigen onder jullie die me al een tijdje volgen via Instagram, weten dat ik naast een boekenworm ook een complete nerd ben als het gaat over mooi schrift of kalligrafie. Zo met pen, papier en inkt werken en kunstwerkjes tevoorschijn toveren, werkt heel ontspannend, vind ik. Ik geraak dan tenminste uit mijn hoofd, want ik zit heel vaak in mijn hoofd (denken, piekeren, denken aan volgende blog posts, denken over wat ik nog allemaal moet doen of schrappen van mijn to do-lijstje). En dit helpt me om even "uit" die gedachtenmolen te geraken. Dat had ik ook heel erg nodig tijdens mijn burnout vorig jaar: mindful bezig zijn. En door deze hobby terug op te pikken, heeft me dat heel erg vooruit geholpen. Het was bijna therapeutisch, zal ik maar zeggen.

Vorig jaar heb ik ook een online cursus gevolgd om mijn lettering skills wat te verbeteren en meer oefeningen te kunnen doen. En eind vorig jaar kreeg ik ook dit boek Letters! cadeau. Een prachtig boek van Marjet van de gelijknamige blog/website Studio Met Marjet. Ze geeft ook workshops en verkoopt heel mooie spullen om met kalligrafie te starten. En in haar eerste boek Letters! geeft ze een hele hoop tips over welke materialen zij graag gebruikt en op wat je allemaal moet letten en hoe je iets moois op je papier kan toveren. Met doorzettingsvermogen en genoeg passie voor dit ambacht geraak je er zeker en vast.

Jules and Louis Blog - Letters - boek met kroontjespen
Jules and Louis Blog - Letters - boek met opdracht

Da's ook vooral een goeie reminder voor mezelf... Oefening baart kunst én vooral: niet de moed opgeven. Ik vind dat ik vooral nog niet sta waar ik al wil staan, want er moet nog zoveel verbeterd worden aan mijn eigen schrift en ik moet een beetje mijn eigen stijl nog ontwikkelen (of vinden, beter gezegd). En dus blijf ik op mijn gemakje verder oefenen. Ondertussen heb ik ook al de brush pennen ontdekt van Talens, die ook een heel mooi waterverf-effect geven. Ik experimenteer dus lustig verder.

Jules and Louis Blog - Letters - boek Letters

Als jullie ook graag willen experimenteren of starten met moderne kalligrafie, dan is dit boek zeker een aanrader. Overzichtelijk en duidelijk, met uitleg over het materiaal, hoe je start, hoe je schrijfhouding moet zijn, hoe je bepaalde letters vormt en nog véél meer...   Het boek geeft je vooral héél veel zin om zelf te starten! En dat is ook mijn beste tip die ik je kan geven: gewoon doen en niet teveel nadenken. Door het te doen, geraak je vanzelf wel in die creatieve flow!

Wat denken jullie ervan? Is dit een boek dat jullie graag zouden lezen? Geef me vooral een reactie hieronder, zodat ik weet wat jullie zoal leuk vinden! En geniet ook vooral héél erg van jullie weekend!!