LETTERS!

jules-and-louis-blog-letters-book-review-book-and-roses

Sommige onder jullie die me volgen op Instagram weten dat ik hou van hand letteren. Je creëert een stukje magie met je pen, papier en inkt. Het is zo relaxing! Het helpt me altijd om even uit mijn hoofd te geraken, want daar is waar ik vaak zit (ook voor mijn job). Hand letteren en schilderen met waterverf was ook precies wat ik nodig had vorig jaar toen ik thuis zat met mijn burn-out. 

Vorig jaar volgde ik een online cursus over lettering en kalligrafie, om mijn 'vaardigheid' wat te verbeteren en om wat meer te kunnen oefenen. En nu kreeg ik dit boek 'Letters!' van de Nederlandse Marjet cadeau! Je kan haar volgen op haar blog/website Studio Met Marjet. Ze geeft ook workshops en verkoopt de mooiste dingen (zoals inkt, pennen, kroontjeshouders, enz.) om te starten/oefenen met je kalligrafie.

In haar eerste boek Letters! geeft ze ook veel tips over welke materialen en benodigdheden zij graag gebruikt en hoe je uiteindelijk iets moois op papier zet. Met moed, volharding en de nodige kalmte geraak je er uiteindelijk wel (en dat zeg ik omdat ik zelf niet de meest geduldige persoon ben). :-)

Jules-and-Louis-Blog-Letters-book-review-calligraphy-pen
Jules-and-Louis-Blog-Letters-book-review-tasks

En het is een goeie herinnering voor mezelf: oefening baart kunst. Ik geef soms een beetje te snel op, uit frustratie, of omdat het er niet uitziet zoals ik het in mijn hoofd had. Ik vind van mezelf dat ik nog nergens ben waar zij al zit, en dat er nog véél ruimte is voor verbetering. En ik heb nog steeds niet mijn eigen stijl gevonden, maar ik hou wel vast aan deze relaxte hobby. Want ik doe het graag. Trouwens, ondertussen maakte ik ook kennis met de brush pens van Talens, blijkbaar geven deze ook een heel mooi waterverf effect wanneer je ze gebruikt met een beetje water. Ik experimenteer volop met deze pennen! Voorlopig vind ik ze super om te gebruiken! Het is alsof je een penseel vast hebt en je niet hoeft te klooien met telkens je penseel in nieuwe kleurtjes te dopen...

Jules-and-Louis-Blog-Letters-book-review

Als je ook zin heb gekregen om te experimenteren met moderne kalligrafie en hand lettering en je wil ook in de pen kruipen, dan zul je dit boek zeker een aanrader vinden! Het boek is via Marjet's website verkrijgbaar. Het is duidelijk, overzichtelijk, praktisch en vol leuke tips over je schrijfhouding, materialen, enz. Het boek zal je enorme veel zin doen geven om zelf te starten! En da's ineens ook mijn eigen tip voor jullie: gewoon starten en dan kom je er ook wel! Door het te doen en te oefenen, kom je vanzelf in die creatieve flow. En maak je (im)perfecte kunstwerkjes met je krullen en letters. Geniet van dat proces!

Is dit een boek dat je graag zou lezen? Of heb je het al in jouw boekenkast liggen? Heb jij nog goeie boekentips over hand lettering en moderne kalligrafie?