Happy Halloween + een stapel pompoenen

Jules and Louis Blog - Happy Halloween - stapel pompoenen detail

Happy Halloween iedereen! Hopelijk genieten jullie ervan en hebben jullie kinderen véél snoep opgehaald tijdens hun tochtje Trick or Treat. Ik ben een beetje laat, want Halloween is bijna voorbij, maar ik wilde jullie toch nog even tonen hoe ik onze voordeur heb versierd met simpele decoratie voor deze herfstige Halloween-dagen.

Ik had een stapel pompoenen gaan halen in het lokale kruidenierswinkeltje en wilde aan mijn simpele knutselproject beginnen een paar weken geleden, maar dat bleek een beetje moeilijker uit te draaien dan ik had verwacht… Misschien ook omdat ik geen primer had gebruikt. Mét primer had de verf beter blijven kleven op de pompoenen. Tja, een mens heeft soms zin om te knutselen en ik ben zo iemand die dan gewoon eraan begint, ook al heb ik dan geen primer in huis, haha.

Jules and Louis Blog - Happy Halloween - stapel pompoenen voordeur en hond

Maar bon, het ziet er toch mooi uit hé? Zelfs onze hond Lilly kwam eens bewonderend kijken, haha! De stapel pompoenen bleef wel niet lang mooi, want een dag nadat ik deze foto had genomen, was ik nogal lomp ‘s morgens (en haastig) en liep ik tegen de stapel. Het kleinste pompoentje, helemaal vanboven, viel op de grond en alle verf bladderde er onmiddellijk af. Van colère heb ik dat kleintje dan maar weggegooid, want het had al een eeuwigheid geduurd eer mijn verf genoeg dekte en geen oranje meer doorliet. Ik had er geen zin meer in… :-)

Jules and Louis blog - Happy Halloween - stapel pompoenen en hond Lilly detail

Dus mensen, dit keer géén tutorial, maar wél een gouden tip: wil je pompoenen schilderen: gebruik een primer voor je eraan begint (reminder voor jezelf, Inge). En ook nog een tip voor het schilderwerk nadien: om hem langer mooi te houden (en vooral als je de pompoenen buiten legt ter versiering): spuit er een laagje vernis over. Het geeft een glanzend laagje ook, al bleek ook dat niet lang mooi te blijven hier. Na een hevige regenbui begon de verf stilletjesaan te “kraken”.

Misschien moet ik volgend jaar toch maar weer eens denken aan een pompoen uit te hollen. ;-)

Enjoy people!