EEN DAGJE ANTWERPEN

Ik zeg altijd al grappend wanneer ik een stressvolle tijd heb gehad, dat ik weer eens nood heb aan een goeie dosis Antwerpen.

Jules and Louis Blog - Een dagje Antwerpen - Schelde

En als ik het weer eens op mijn heupen krijg en ik wil absoluut naar daar... Is mijn man - gelukkig - heel begripvol (haha!). Hij vindt het daar zelf ook heel gezellig. Dus maken we er soms eens een dagje 'koekestad' van als ik naar daar wil. Vorig jaar rond deze tijd deden we een tripje, samen met Jules, door mijn favoriete deel van de stad, in de antiekbuurt van de Kloosterstraat en omgeving. We parkeerden ons aan de gratis parking aan de Schelde, kwamen uit op een leuk marktje met muziek en toffe kraampjes met handgemaakte spullen en juweeltjes, ontdekten leuke winkels (ik beloof jullie een leuke Antwerpen-gids in een van de volgende posts!) en genoten volop van een lekker zonnetje... Iets wat we deze week ver moeten zoeken blijkbaar.

Jules and Louis Blog - Een dagje Antwerpen - Jules en de Schelde

En ik weet niet wat het is, maar ik voel me altijd bijzonder gelukkig als ik nog eens een stapje heb gezet in mijn geliefde stad. Ik kan me er dan ook ongelooflijk happy over voelen als ik weet dat Antwerpen op mijn kalender staat en dat ik weet dat ik er nog eens naartoe kan. Gewoon, omdat ik me er vrij voel. Ik zou er best kunnen wonen. Elke dag met een rosé op je terras uitzicht hebben op "'t Scheld" (stel je voor als je daar kan wonen!) of mijn wandeling er doen... ik zou een gelukkig mens zijn. :-)

Jules and Louis Blog - Een dagje Antwerpen
Jules and Louis Blog - Een dagje Antwerpen - Yay concept store
Jules and Louis Blog - Een dagje Antwerpen
Jules and Louis Blog - Een dagje Antwerpen

Ook al weet ik niet alle buurtjes misschien even goed liggen of ken ik niet de hele stad als mijn broekzak, er zijn toch een paar straten waar ik graag even door "flaneer" en me weer helemaal doen opleven. Niet dat ik me steendood verveel de rest van mijn dagen, maar gewoon... ik voel me er heel erg thuiskomen.

Jules and Louis Blog - Een dagje Antwerpen - Grote Markt

Er is ook altijd wel iets te beleven of te doen. Zoals tijdens de zomermaanden, dan is er altijd wel iets te beleven tijdens de Zomer van Antwerpen. Ik wil al zolang graag eens een cinema in de openlucht mee pikken bijvoorbeeld, dus hopelijk komt dat er nog van deze maand. Daarom dus wilde ik graag ons dagje van vorig jaar nog eens delen hier. Vond het leuk om de foto's nog eens door te nemen, het brengt me op ideetjes voor een volgend dagje "'t Stad". ;-)

En misschien kon ik jullie inspireren om jullie volgende daguitstap naar Antwerpen te doen! Oh, en laat me het weten als jullie toffe adresjes, eettentjes of winkels hebben ontdekt in mijn geliefde stad, dan neem ik ze zeker mee in mijn Antwerpen-gids binnenkort!

Liefs, Inge x