De boeken op mijn nachtkastje + mijn woord voor 2019

Jules-and-louis-blog-boeken.jpg

Jaja, daar ben ik weer! Met de boeken die momenteel op mijn nachtkastje wachten om gelezen te worden. Allé, nachtkastje…zeg maar: ze slingeren zowat overal rond in onze living nu. ;-) Je bent een boekenworm of niet hé? Ik lees graag, en ik heb het lang niet gedaan. Eerst omdat ik geen tijd vond, dan omdat ik teveel last had van pijn en me niet kon concentreren. Nu dat het betert, kan ik me ook meer focussen op het boek en het verhaal. En zoals ik met veel dingen heb geleerd: je moet voor iets dat je leuk vindt, gewoon tijd vrijmaken. Daarom ook mijn woord voor het jaar 2019: CREATE. Meer tijd voor mezelf maken, meer creatief bezig zijn, iets maken dat ik graag doe, bezig zijn met de dingen die ik goed kan en graag doe. Een goeie focus vond ik.

Maar goed, terug naar de boeken! Hier geef ik jullie graag een overzichtje van de boeken waarin ik ben begonnen of nog moet lezen. Geven jullie ook je favorieten door, zodat ik ze in mijn bullet journal-lijstje ‘nog te lezen boeken dit jaar’ kan gooien?

Uncommon Type - Tom Hanks

Een boek dat ik eind december kocht in Londen. Met veel pijn liep ik daar toen rond, maar ik wilde kost wat kost naar de dichtstbijzijnde boekenwinkel naast ons hotel strompelen op de laatste dag en nog een “souvenir” kopen. Ja, voor mij is een boek ook een souvenir. Tom Hanks schreef 17 kortverhalen neer en bundelde ze in dit boek. Ik ben net begonnen met het eerste verhaal en dat sprak me direct aan. Alles is wel in het Engels, maar dat scherpt mijn Engels weer wat aan en ik vind het wel vlot weglezen. De rode draad in dit boek is een typemachine, soms speelt het een grote rol, soms valt het niet op. Ik ben het alleszins nog niet tegengekomen, maar ik ben er net in begonnen. Tot zover zeker een boek dat ik met plezier ga uitlezen!

Voor wie is dit boek? Iedereen die graag in het Engels leest en stiekem fan is van Tom Hanks, en wel eens wil weten hoe hij schrijft (je kan zijn acteerstijl erin herkennen, vreemd en leuk genoeg) en je kortverhalen wel graag leest.
Niet kopen als… je niets hebt met Tom Hanks, kortverhalen of Engelstalige boeken.
Prijs: 8,49 euro (e-book) of 14,99 euro (paperback)

Start Where You Are - Meera Lee Patel

Een zelfhulpboek dat nogal dun lijkt maar ongelooflijk mooi versierd is vanbinnen. De schrijfster combineert mooie, kleurige uitspraken met inspirerende opdrachten die je kan noteren in het boek. Ze doet je nadenken over je leven, over waar je naartoe wil en wat je wil bereiken in het leven. Ze spoort je aan door in het boek te tekenen, te schrijven, te schetsen of lijstjes te maken, zodat je meer inzicht krijgt in wie je écht bent. Ik kreeg hem cadeau voor Kerst, en het zal een nieuwigheid zijn voor mij, want normaal schrijf ik nooit in een boek. Dat vond ik vroeger heiligschennis (heeft er iemand ook dit gevoel, of ligt dat enkel aan mij?). Maar dit boek nodigt je uit om er in te schrijven. Ik hou je op de hoogte of ik de vragen effectief beantwoord in dit boek, of in een apart schriftje. :-)

Voor wie is dit boek? Mensen die graag met nieuwe inzichten te werk gaan, en graag vragen beantwoorden over zichzelf en hun leven om dichterbij hun doel en hun ware zelf te geraken. Om te weten te komen waar je naartoe wil in je leven. Je leert jezelf kennen én je kan nog leuk doodlen ook in dit boek.
Niet kopen als… je niets hebt met vraagjes te beantwoorden en geen fan bent van schrijven in je boeken of felle tekeningen.
Prijs: 13,99 euro (Nederlandstalige versie) of 12,99 euro (Engelstalige versie)

Heel je geest - Louise Hay

Deze heb ik net uit. Louise Hay is spijtig genoeg al een tijdje overleden, maar haar boeken stonden al jaren op mijn lijstje van boeken die ik nog wilde lezen. Met deze hernia ben ik erin begonnen, want ik had hem al een tijdje, maar nu had ik sterk het gevoel dat ik er in moest beginnen. En nu wil ik hem nog een keertje lezen, om de tips en oefeningen ook te kunnen toepassen in mijn eigen leven.

Veel mensen worstelen met hoe gelukkig te blijven en focus te houden in een wereld die steeds complexer wordt. Hoe houden we onze gemoedstoestand stabiel en hoe voorkomen we dat ons geheugen een vergiet wordt na de continue stroom van prikkels van alle kanten. Je leert wat er in het brein gebeurt bij depressies, angsten en verslavingen maar ook de werking van het geheugen, intuïtie en mystieke ervaringen. Eén van haar overtuigingen is dat wanneer je in het verleden leeft en je jezelf of andere niet kan vergeven of negatieve emoties los kan laten, dit zich zal uiten in fysieke klachten. Alles hangt aan elkaar, zoals mijn osteopaat zegt. En dat geloof ik ook.

Voor wie is dit boek? Perfect voor mensen die zelf hun verantwoordelijkheid willen nemen over hun leven en gezondheid. Dit boek staat vol tips, inzichten, oefeningen, voorbeelden en affirmaties om te weten te komen hoe je je geest meer met je lichaam verbindt.
Niet kopen als… je niet open staat voor nieuwe inzichten en je niet gelooft in de Law of Attraction of intuïtie.
Prijs: 23,50 euro (paperback)