Creatief in 2019

Jules-and-louis-blog-flowers-and-paper.png

Zoals ik al zei in mijn post, heb ik dit jaar weer een nieuw woord voor 2019 gekozen. Omdat ik er niet zo diep op in ben gegaan, wilde ik het hier wel eens delen met jullie waarom ik precies koos voor dat woord.

Sinds twee jaar kies ik een woord voor het jaar dat bij me opkomt en bij me blijft hangen. Onbewust heeft het invloed op waar ik mijn focus op wil leggen. Dit jaar koos ik voor “CREATE”. Creatief zijn, creëeren, maken. Een creatief jaar aangaan dus. Het afgelopen jaar was een mooi en magisch jaar (mijn woord was toen “MAGIC”), met superveel leuke, mooie dingen en plaatsen die ik heb gezien en ontdekt, maar ook heel vol met veel indrukken. En omdat ik mezelf af en toe durf voorbij te lopen, en niet altijd de focus leg op wat ik écht graag doe, wilde ik dit jaar mezelf focussen om creatiever te zijn.

Creatief met mijn tijd

Iets meer tijd voor mezelf vrijmaken. Vind ik belangrijk, want ik deed het afgelopen jaar weinig voor mezelf - nieuwe hobbies of sporten ontdekken, dat zat er allemaal niet in. Meer me-time nemen dus.

Creatief zijn

Ik mag op mijn werk al meer creatiever bezig zijn dan ik vroeger was, dus dat doet deugd. Daar ben ik dankbaar voor. Maar ook thuis voelde ik het al veel langer kriebelen en ik deed er niks mee. Dus ik heb mijn kalligrafie, handlettering en bullet journaling weer opgepikt en ben volop begonnen met rustig te doodlen, tekenen en prutsen aan mijn eetkamer/werktafel. :-)

Creëer iets moois, zoals een boek of een magazine…iets waar ik trots op ben

Deze blog is al een plekje waar ik stiekem best trots op ben. En ik wil dit jaar nog meer creatievers verzinnen. Zoals een boek waarover ik al jaren droom om te schrijven. En een magazine. Om dat te doen moet ik elke dag een beetje schrijven of neerpennen. Dat lukt al aardig doordat ik in mijn bullet journal een tracker heb gezet om te zien of ik elke dag schrijf en werk in mijn bujo. Al is het maar één zinnetje per dag dat ik neerpen over wat ik gelukkig ben, dat helpt me al om stapje voor stapje bij mijn doel te komen.

Creëer een sportief leven

Ik heb een beetje mijn gezondheid verwaarloosd de laatste maanden. En dat heb ik gemerkt. Nadat ik de diagnose “hernia” kreeg, was ik in mijn hoofd vastbesloten om sportiever te worden. En dan hoef ik van mezelf opeens geen marathon te lopen, maar ik wil elke dag bewegen. Al is het elke dag wandelen, het speelt me geen rol, maar die pijn en rugpijn wil ik niet meer.

Creëer rust in mijn huis en hoofd

Ken je dat? Rommel? Daar wil ik dus minder van. In mijn huis en in mijn hoofd. Een minimalist zal ik wel nooit worden, maar toch wil ik werken aan minder spullen in huis en minder rommel op mijn laptop. Dus geen shitload van mails die ik plots weer moet doornemen (reminder to myself: schrijf jezelf uit op al die onnodige mails Inge!). Of het dagelijkse gevecht met de plastiek potjes in de schuif ‘s morgens als ik de jongens hun fruit/groenten wil snijden voor school. ;-) Ik wil ook graag rust creëren door weer de dingen te doen die ik graag doe: af en toe een dagje rust nemen en rustige muziek beluisteren, een boek lezen, door het huis wat rommelen (dingen verzetten of opnieuw hoekjes stylen - ja zo’n seut ben ik écht).

Creatief zijn met het bloggen

Weer met regelmaat bloggen en er écht meer werk van maken, want ook al was ik hier lange tijd “out”, ik miste het bloggen maar ik vond de energie niet en was té druk met andere dingen. Ik wil dus creatiever zijn in mijn aanpak, wat meer opdrachten krijgen en hopelijk misschien mijn eigen producten lanceren. Ik heb genoeg ideeën, waardoor ik echt hoop dat het dit jaar allemaal lukt!

Ik wens dat dit jaar vol nieuwe kansen, samenwerkingen en ervaringen zit voor deze blog, vol zelfliefde, meer liefde, dat ik genoeg aan mezelf kan werken, dingen verwerken en loslaten. Dat ik aandacht geef aan mijn gezin, de mensen, dieren en dingen die ik liefheb en dat ik meer creatiever kan zijn, want ik weet dat ik daardoor gelukkiger wordt. Niet voor niets koos ik als ondertitel voor deze blog “create.style.entertain”. :-)

2019 wordt een creatief en mooi jaar! Hebben jullie een woord voor dit jaar gekozen?