Binnenkijken in een gezellig huis vol licht

Normaal gezien had ik deze post voor woensdag gepland. Alleen zat ik woensdag op een leuke workshop van bloemschikken bij Goûts & Couleurs in Brugge. Ik vertel meer over die workshop binnenkort, maar ga zeker eens gaan kijken op de webshop, er zijn koopjes te doen! En gisteren had ik geen tijd, dus is het pas vandaag een nieuwe binnenkijker. Als je me goed genoeg kent, ben ik nogal een fan van sfeervolle binnenkijkers. Vooral als ik er zelf nog ideetjes kan uithalen voor mijn eigen (toekomstig) huis, is dat altijd goed meegenomen. Ik weet niet wat het is dat ik zo leuk vind aan binnenkijken bij iemands huis… is het de inspiratie die bij me opkomt? Of gewoon omdat het wel eens fijn is om bij iemand binnen te loeren om te zien hoe die woont? Haha, daar komt een licht voyeuristisch trekje boven precies. In ieder geval, vandaag dus op mijn blog: een gezellig huis, vol licht!

Jules and Louis Blog - Binnenkijken in een gezellig huis vol licht - inkomhal met vintage tapijt

En dat licht mag je wel letterlijk nemen. Alles is dan wel witgeverfd met een neutraal kleurenpalet, het straalt écht gezelligheid uit. Wit hoeft helemaal niet saai te zijn, integendeel. Als je maar genoeg textuur gebruikt en combineert, maak je het geheel interessanter. En het toont nog ruimer ook!

Jules and Louis Blog - Binnenkijken in een gezellig huis vol licht - hal met rieten tas en hoed
Jules and Louis Blog - Binnenkijken in een gezellig huis vol licht - living en zetel met hond
En wat een schatje is dit???

En wat een schatje is dit???

Ruim en véél lichtinval, dat is wat dit huis heeft. En een überschattige hond! Ruim mét veel licht, da’s hoe ik mijn droomhuis zie. En wij kunnen alvast de competitie aangaan met onze schattigste woef Lilly, haha!

Jules and Louis Blog - Binnenkijken in een gezellig huis vol licht - close-up van bloemen met blauwe zetel
Jules and Louis Blog - Binnenkijken in een gezellig huis vol licht - slaapkamer met hoeden
Jules and Louis Blog - Binnenkijken in een gezellig huis vol licht - gezellige werkplek
Say hello to mijn droom garderobe… (en kijk naar al die sjakochen, zo mooi uitgestald! Kwijl-kwijl)

Say hello to mijn droom garderobe… (en kijk naar al die sjakochen, zo mooi uitgestald! Kwijl-kwijl)

Foto’s via SMP Living

Voila, nu krijgen jullie ook een inzicht in wat ik mooi vind in mijn (toekomstig) droomhuis. Veel licht, neutrale kleuren, sober ingericht, maar gezellig en met véél warmte.

En vertel eens hoe jullie droomhuis eruit ziet vanbinnen?