5 simpele tips om je huis op orde te krijgen

5 simpele tips om je huis op orde te krijgen

Ook al loopt januari, de maand van het opruimen en organiseren, bijna op zijn laatste, ik wilde toch nog graag mijn 7 simpele en favoriete ideeën en producten delen die ik graag gebruik om alles in mijn huis op orde te krijgen. Een nieuw jaar is voor mij altijd dé uitgelezen tijd om ons huis te ontdoen van alle spullen die ik niet meer nodig heb, en de belangrijke dingen op te ruimen na al die feestdagen.

Read More

Happy Halloween + een stapel pompoenen

Happy Halloween + een stapel pompoenen

Happy Halloween iedereen! Hopelijk genieten jullie ervan en hebben jullie kinderen véél snoep opgehaald tijdens hun tochtje Trick or Treat. Ik ben een beetje laat, want Halloween is bijna voorbij, maar ik wilde jullie toch nog even tonen hoe ik onze voordeur heb versierd met simpele decoratie voor deze herfstige Halloween-dagen.

Read More

Winkelen bij Rifle Paper Co. in Winter Park, Florida

Winkelen bij Rifle Paper Co. in Winter Park, Florida

Deze winkel was één van mijn persoonlijke hoogtepunten (oei, ik klink nu als een échte nerd) in het gezellige Winter Park in Florida. Winter Park doet gezellig en een tikkeltje Europees aan, én is net dat tikkeltje anders dan wat we gewend waren in Florida. Rifle Paper Co. is één van mijn favoriete merken qua kaarten, notitieboekjes en kalenders, en ik wilde er absoluut stoppen en winkelen.

Read More

Heeft jouw geboortestad of -dorp je gevormd tot wie je bent?

Heeft jouw geboortestad of -dorp je gevormd tot wie je bent?

Na bijna 12 jaar weg te zijn van mijn geboortedorp - zeg maar gemeente - denk ik vaak wel eens om terug te verhuizen naar waar ik vandaan kom. Gedurende de jaren zijn we nooit gestopt met naar Brasschaat te trekken. Om vrienden en familie te bezoeken, feestjes, evenementen,… want mijn hart lag en ligt daar en ik had vaak last van heimwee.

Read More

Quote of the day: Henry Miller

Jules en Louis blog - quote Henry Miller

Normaal gezien een post die ik voor gisteren had gepland, deze mooie uitspraak van de Amerikaanse auteur Henry Miller. Weliswaar een dagje te laat, maar ik wilde hem zeker delen…

Want de belangrijkste reden dat ik hem hier wilde delen, deze quote of the day, is omdat hij me nogal fel aansprak. Omdat ik deze quote vaker in het buitenland op reis toepas dan in mijn eigen dagelijkse leven, spijtig genoeg. Op reis durf ik meer, ben ik oprecht geïnteresseerd in nieuwe mensen en in het dagelijkse leven neem ik er soms te weinig tijd voor. Dus deze uitspraak van Henry Miller is een goeie reminder voor mijzelf. Als je oprecht interesse toont in mensen, merk je de interessante mensen op en vind je vanzelf ook de schatten die het leven te bieden heeft, ook al zie je ze misschien niet direct. Je moet jezelf af en toe niet zo serieus nemen, want het leven is al zo kort. En als je met wonderlijke ogen rondkijkt, zie je vanzelf “la beauté” van de grote aardbol waar we allemaal op leven.

Dus mensen… vergeet jezelf eens af en toe. Lach eens wat meer. En toon wat interesse in de mens naast je. Die kan misschien véél meer te vertellen hebben dan je eerst dacht.

Liefs, Inge x

Things I love: bij Dille en Kamille

Jules en Louis blog - Things I love - producten bij Dille en Kamille.jpg
  1. hamamdoek in bio-katoen, 2. windlicht, 3. windlicht, 4. reused & recycled lamp, 5. karaf, 6. Marseille zeep

Jaja, the things I love. Het zijn soms simpele dingen bij mij die er toe doen. Mocht je het nog niet weten… buiten boekenwinkels ben ik ook stiekem verliefd op de winkels van Dille en Kamille! Zet mij een hele dag in een boekenwinkel en ik ben zo content als een klein kind met een lolly. Zet me in Dille & Kamille en ge maakt me misschien nog contenter. :-) Ik stop er graag af en toe als ik in de buurt ben. Gewoon, om eens te snuisteren tussen alle spulletjes. Vorig jaar liep ik er rond tijdens een lezersavond van Nest om de nieuwe kerstcollectie te bewonderen, en toen had ik een superleuke avond met mijn beste vriendin. Ah ja, ik + mijn beste vriendin + kerst (hallo, mijn favoriete tijd van ‘t jaar!!!) + hapjes en drankjes uitproberen = fun, fun, fun! Ik kocht toen trouwens bijna een half servies bijeen, haha.

En wat leuker is, en wat nog méér in mijn rijtje past sinds langere tijd, is dat Dille & Kamille een milieuvriendelijke winkel is. Je krijgt er geen plastiek zakken mee als je iets koopt, je kan er vaak spullen vinden “uit grootmoeders tijd”, natuurzepen, kruiden en specerijen, rieten manden en zinken emmers, en allerlei zaken die eigenlijk véél beter zijn dan alles wat we tegenwoordig in onze wegwerpmaatschappij kopen en vaak veel te snel weer weggooien.

Spijtig genoeg moet ik een paar maanden serieus met de vinger op de portemonnee zitten (een paar onverwachte zware uitgaven gehad), waardoor ik nu al een beetje kwijlend en zeverend naar mijn scherm zit te staren en verlanglijstjes zit op te maken… Handig toch? Da’s dan al voor onder de kerstboom en mijn verjaardag. ;-) En ik zou al héél blij met deze dingen. Je kan ze allemaal vinden bij Dille & Kamille! (En nee, deze post werd niet gesponsord, al lijkt het wel zo, haha!)

Wat is jouw favoriete product van bij Dille & Kamille? Zijn er spulletjes waarvoor je speciaal bij hen langsgaat?