Things I love: bij Dille en Kamille

Jules en Louis blog - Things I love - producten bij Dille en Kamille.jpg
  1. hamamdoek in bio-katoen, 2. windlicht, 3. windlicht, 4. reused & recycled lamp, 5. karaf, 6. Marseille zeep

Jaja, the things I love. Het zijn soms simpele dingen bij mij die er toe doen. Mocht je het nog niet weten… buiten boekenwinkels ben ik ook stiekem verliefd op de winkels van Dille en Kamille! Zet mij een hele dag in een boekenwinkel en ik ben zo content als een klein kind met een lolly. Zet me in Dille & Kamille en ge maakt me misschien nog contenter. :-) Ik stop er graag af en toe als ik in de buurt ben. Gewoon, om eens te snuisteren tussen alle spulletjes. Vorig jaar liep ik er rond tijdens een lezersavond van Nest om de nieuwe kerstcollectie te bewonderen, en toen had ik een superleuke avond met mijn beste vriendin. Ah ja, ik + mijn beste vriendin + kerst (hallo, mijn favoriete tijd van ‘t jaar!!!) + hapjes en drankjes uitproberen = fun, fun, fun! Ik kocht toen trouwens bijna een half servies bijeen, haha.

En wat leuker is, en wat nog méér in mijn rijtje past sinds langere tijd, is dat Dille & Kamille een milieuvriendelijke winkel is. Je krijgt er geen plastiek zakken mee als je iets koopt, je kan er vaak spullen vinden “uit grootmoeders tijd”, natuurzepen, kruiden en specerijen, rieten manden en zinken emmers, en allerlei zaken die eigenlijk véél beter zijn dan alles wat we tegenwoordig in onze wegwerpmaatschappij kopen en vaak veel te snel weer weggooien.

Spijtig genoeg moet ik een paar maanden serieus met de vinger op de portemonnee zitten (een paar onverwachte zware uitgaven gehad), waardoor ik nu al een beetje kwijlend en zeverend naar mijn scherm zit te staren en verlanglijstjes zit op te maken… Handig toch? Da’s dan al voor onder de kerstboom en mijn verjaardag. ;-) En ik zou al héél blij met deze dingen. Je kan ze allemaal vinden bij Dille & Kamille! (En nee, deze post werd niet gesponsord, al lijkt het wel zo, haha!)

Wat is jouw favoriete product van bij Dille & Kamille? Zijn er spulletjes waarvoor je speciaal bij hen langsgaat?

4 tips voor een knusse slaapkamer

Jules and Louis Blog - 4 tips voor een knusse slaapkamer - beige slaapkamer met sprei en tray

Als er dan één kamer in je woning knus moet zijn, laat het dan zeker je slaapkamer zijn! De onze kan best nog wel wat extra gezelligheid en “knussigheid” gebruiken trouwens. Of laten we zeggen, een stevige opruimbeurt. Niet dat het nu zo ongezellig is, maar ik ben de laatste tijd nogal druk bezig geweest met mijn kasten opruimen en dingen wegdoen, dat er nog zakken vol kleding staan die dringend weg moeten. De twee prints die ik in Florida kocht tijdens onze vakantie moeten ook nog ingekaderd geraken (en opgehangen) en er staan nog een paar andere leuke prints op mijn verlanglijstje die ik graag zou willen hebben! Nog wel wat werk voor de boeg dus.

Kan jouw slaapkamer ook wel nog wat tips gebruiken om knusser te worden? Lees dan zeker even mee met mijn 4 tips.

Groen

Planten geven niet alleen extra zuurstof, ze brengen ook gezelligheid en meer groen in je huis. Er zijn er een aantal die perfect passen in de slaapkamer. Zo heb ik een aloë vera plantje staan vlak naast mijn bed - naast zijn helende eigenschappen zou het blijkbaar een ideale plant zijn die gezonde lucht afgeeft. Proberen gaat mee, zeg ik altijd.

Prints

Een muur zonder iets leuks of foto’s is toch maar kaal hé. Een leuke (familie of kunstige) foto of kunstwerk aan je muur maakt het nét dat tikkeltje interessanter. En ook weer gezelliger.

Kussens & textiel

Mijn man wordt nog wel eens zot van alle dikke kussens die ik altijd op het bed leg (hoe méér, hoe beter ik het vind). Hij snapt het hele “veel dikke en hoge kussens op je pas opgemaakte bed"-ding niet. Maar kussens, een sprei, een tapijt en ook je gordijnen kleden je kamer net meer aan. Het geeft iets meer warmte aan de kamer, en afhankelijk van wat je op je bed en vloer legt en in de kamer hangt of legt, straalt het ook luxe en gezelligheid uit. Ga voor aaibaar textiel, dat brengt weer dat “knusse” binnen. Want remember: textiel kleedt jou niet alleen, maar ook je kamer.

Verlichting

Goeie verlichting is key in een slaapkamer, want het bepaalt de sfeer. Ben je een boekenworm zoals ik, heb je graag een goeie leeslamp naast je, maar ook hier en daar wat lampjes zetten om ‘s avonds nog wat te genieten in je slaapkamer of als je ze moet gebruiken om ‘s nachts op te staan voor een sanitaire stop, is altijd handig.

Mocht jij nog met tips op de proppen komen? Laat het dan maar horen. Onze slaapkamer heeft er nood aan. ;-)

Review: Big Magic van Elizabeth Gilbert

Jules and Louis Blog - Big Magic review boek - bloemen en boek

Big Magic. Mijn woord voor dit jaar was Magic. En toeval of niet: begin dit jaar werkte ik samen met Annelies van Nature’s Magic, die ik aansprak voor een aantal kwesties en dilemma’s waar ik nog mee zat. Ze werkt als holistic health coach in Australië. Ik ken haar van vroeger in Brasschaat en wilde haar aanspreken om even samen te werken om me te helpen met bepaalde vragen en dilemma’s. Ze stelde me de juiste vragen en gaf me een aantal opdrachten waardoor ze me uitdaagde en ik meer over dingen nadacht en het in een ander perspectief bekeek. Ik ben écht overtuigd dat iedereen ooit eens kort of lang met een coach moet werken. Ik raad het iedereen aan… Het was Annelies trouwens die me tijdens één van die sessies zei dat ik dit boek moest lezen. Een dikke maand nadien had ik hem in mijn handen, maar dan heeft het nog een paar maanden geduurd eer ik hem begon te lezen.

En als je hem begint te lezen, leest hij als een trein weg. Het was lang geleden dat een boek me zo wist te boeien. Big Magic gaat over het ontwikkelen van je creatieve talenten en het creatief proces. Het bleek inderdaad net te zijn wat ik nodig had, net zoals Annelies al had voorspeld. Want ik loop er al een tijdje over te dubben welke kant het nu op moet met mijn (creatief) leven. Als ik er nog iets van wil maken, dan wordt het nu toch stilaan tijd, niet?

Een mens zou al voor minder geneigd zijn om eens een zelfhulpboek vast te pakken, zoals ik ze vaak graag noem. Ik ben waarschijnlijk wel het wandelende cliché… Met mijn 37 ben ik de quarterlife crisis al lang voorbij, maar ik zit nog een tijdje vast in dat dertigersdilemma… en lonkt de midlife crisis nu ook niet bijna? Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die vaak denkt: welke kant moet het op met mijn leven? Wat vind ik belangrijk? Waar sta ik voor?

Met het lezen van Big Magic heb ik een paar heel goeie én belangrijke inzichten gekregen.

De Nederlandstalige ondertitel zegt dat Big Magic gaat over De kunst van creatief leven. Beetje rare vertaling want de oorspronkelijke Engelse titel is Creative Living Beyond Fear en dat geeft al een veel beter idee waarover het boek gaat. Creatief leven zonder angst… zonder jezelf grenzen op te leggen. Ik leg verder uit.

Het is een zelfhulpboek, een handleiding, een kijkje in Gilberts zeer gestructureerde mind maar vooral een boek dat je vrolijk aanspoort creatief bezig te zijn. Of je daar nu je schilderkwasten of kunstschaatsen voor tevoorschijn moet halen.

Creatieve talenten

In het boek vraagt ze je op zoek te gaan naar je capaciteiten, je verlangens, je nog onbekende talenten. Want ze is ervan overtuigd dat iedereen creatief is en kan zijn. En ze vindt dat je die creatieve talenten moet ontplooien. Niet omdat je nu zo nodig er je beroep van moet maken of beroemd moet worden, maar omdat je een leven wilt leven dat meer wordt gedreven door nieuwsgierigheid dan door angst. In Big Magic zal ze je leren hoe je dat moet doen.

Zes hoofdstukken

Volgens Elizabeth Gilbert bestaat de weg naar een creatief leven uit zes delen (en haar boek trouwens ook): moed, betovering, toestemming, volharding, vertrouwen en goddelijkheid. Aan de hand van anekdotes in het boek krijg je soms zelf de kriebels in je buik en wil je nog liever het boek aan de kant leggen, luidkeels “ja” roepen en om dat ene te gaan doen wat al tijden aan je knaagt, of je nu altijd al kalligrafie hebt willen doen, gitaar leren spelen of gewoon een keer een plaid wilt breien.

Soms komt er in je leven klaarblijkelijk “toevallig” iets op je pad waarvan je het gevoel hebt, hier moet ik iets mee. Omdat het goed voelt. Of omdat het belangrijk aanvoelt voor jou, maar je kan ook niet écht uitleggen waarom. Je wil misschien leren gitaarspelen bijvoorbeeld, en je omgeving denkt misschien wel: waarom zou je dat nu gaan doen? Wat is het doel of reden? Maar soms hoeft er niet altijd een doel of reden achter te zitten. Soms is het in je leven te doen om dat je iets nieuws wil leren of ontdekken, gewoon omdat je het leuk vindt en meer niet. Als je je leven als een creatief proces ziet, dan is er iedere dag iets bij te leren en te ontdekken.

Verder stelt ze ook dat nieuwsgierigheid, met creatieve dingen bezig zijn, je storten op iets waarvan je op dat moment misschien niet goed weet wat het te betekenen heeft, héél belangrijk is, voor iedereen. Het creatief bezig zijn is gezond, het houdt ons op de been.

Aanwaaiende ideeën

Gilbert gaat er ook vanuit dat een idee bij je komt ‘aanwaaien’. Jij krijgt de kans om er iets mee aan te vangen of niet. Doe je het niet, kan dat idee “overwaaien” naar iemand anders. Gilbert gelooft dat ideeën niet van iemand zijn, maar net als mensen, aalscholvers en madeliefjes de aarde bewonen. Af en toe besluiten ze zich te tonen aan iemand en als die er niks mee doet, gaan ze weer door naar de volgende. Ideeën gaan graag hun eigen weg.

En ze gelooft dit écht. Je kan dit zweverig vinden, maar het wonderbaarlijke is dan haar anekdote die ze aanhaalt om het te bewijzen. Ze kreeg ooit het idee om een boek te schrijven dat zich afspeelde in de jungle van de Amazone. De eerste versie van een deel van het verhaal bleef door allerlei omstandigheden en tijdsgebrek onder het stof liggen. Toen ze een tijd later met een vriendin sprak, bleek dat die ook bezig was met een roman in dezelfde setting en bleek zelfs dat de verhaallijnen nagenoeg hetzelfde waren als wat Gilbert al eerder had geschreven, maar nog nooit aan iemand had laten lezen. Toeval? Daar geloof ik niet in en blijkbaar Elizabeth Gilbert ook niet. Zij noemt het Big Magic.

Zweverig?

Ja, het boek is af en toe wat zweverig voor de realisten onder ons, en daar moet je tegen kunnen. Ik ben zelf wat zweverig aangelegd, waardoor ik er wel tegen kon. Maar dan nog is de leuke schrijfstijl van Gilbert inspirerend, het werkt zelfs aanstekelijk om je boek opzij te leggen en gewoon eraan te beginnen. Ze wil je aantonen dat het allemaal vrijblijvend is, je hoeft er niet mee te scoren. Je hoeft geen waarde te hechten aan het eindproduct, want het gaat om het proces, om het creatief bezig zijn en om te experimenteren en plezier te hebben in wat je doet. Mijn creatief vuurtje is zeker en vast terug aangewakkerd, dankzij haar boek!

En, ook al geneigd om dit boek eens te lezen? Hebben jullie nog andere leuke leestips? Ik ben altijd benieuwd naar goeie boeken, dus lezers: laat je tips hier zeker in de reacties achter!

3 tips: hoe maak je je huis herfstproof?

Jules and Louis blog - hoe maak je je huis herfstklaar - tray met pompoenen en vuurdoorn

Hehe… het is bijna herfst. De blaadjes beginnen te verkleuren en ‘s morgens en ‘s avonds voel je al die kilte in de lucht hangen. Sommigen zullen zeggen: "eindelijk", andere verlangen nog naar de zomer. Ik vind het helemaal nog niet zo erg, want elk seizoen heeft zo zijn charmes. En de herfst is eigenlijk het ideale seizoen om je huis een beetje meer knusser te maken.

Het hoeft zelfs helemaal niet zo duur te zijn. Als je je aan een budget moet houden, kan je zelfs de meeste dingen gemakkelijk zelf en gratis (of voor weinig geld) doen/maken! Ik verzamelde 3 leuke tips hoe jij je huis herfstproof kan maken!

Knutselen maar!

Ga zelf aan de slag en knutsel je eigen herfstslinger. Tijdens een herfstige boswandeling kunnen de kinderen en jij de mooiste blaadjes, takjes, kastanjes en dennenappels verzamelen en daar decoraties van maken. Verzamel de blaadjes en nootjes, spuit ze in een koper- of goudspray, maak er gaatjes in, rijg er draad door, en je hebt je eigen mooie herfstdecoratie.

Brand kaarsen

Kaarsen: het toverwoord voor een herfstproof huis. Of je nu geurkaarsen brandt of niet, het brengt onmiddellijk sfeer in huis.

Pompoenen

En last but not least: pompoenen! Deze kunnen niet ontbreken in mijn 3 tips om je huis herfstproof te maken. Je kan ze niet alleen gebruiken op culinair gebied, maar ook als decoratie. Zet ze bij elkaar, hol ze uit, of verf ze met de kids. Sowieso bereik je altijd de maximum herfstsfeer!

Bad & douche Bee Honest - Honing in een potje

Jules and Louis blog - bad en douche Bee Honest de Traay - lavendel en sinaasappel

Bee Honest, een fantastische naam voor een dierproefvrije zeep die natuurlijk en ook milieuvriendelijk is. Ik kende het niet, maar blijkbaar is het een product uit de verzorgingslijn van de Traay, Bee Honest cosmetics. De Traay is jullie waarschijnlijk meer bekend van de honing die ze maken. Honing in een potje... Ik ken De Traay al jaren, van de lekkere biohoning die mijn ouders kochten in de reformwinkel in Merksem vroeger, en van de stuifmeelkorrels en propolis die mijn ouders me regelmatig gaven in de winterperiode. 

Mijn huid is nogal jeukerig de laatste tijd na een douche of bad, en ik vermoed dat ik nogal gevoelig ben geworden aan bepaalde zeep en verzorgingsproducten. Ik heb altijd wel een overgevoelige huid gehad, maar de jeuk is bij bepaalde zepen wel veel erger tegenwoordig. Daarom dus dat ik op zoek ging naar iets wat aangenaam is voor mijn huid, en ook goed is voor het milieu. Bij mijn bezoekje aan Holland & Barret kwam ik toevallig een paar flessen bad & douche van Bee Honest van De Traay tegen, en ik nam een fles mee om uit te proberen thuis.

Ik wist helemaal niet dat De Traay ook een heuse cosmeticalijn had, en dat al vanaf 1993! Wanneer ik er wat meer over ging lezen, vond ik dit leuke stukje achtergrondinformatie dat ik wel wilde delen hier...

Een stukje geschiedenis over het ontstaan van De Traay

In 1972 was Wouter Vuijk, oprichter van De Traay, student zilversmid. Hij combineerde zijn studie met zijn passie voor gezond eten en opende een klein biologisch winkeltje in zijn studentenkamer. Bij een plaatselijke imker kocht hij allerlei lekkernijen die hij weer verkocht in zijn winkeltje. Wouter raakte bevriend met de imker die zijn interesse wekte voor het houden van bijen . Al vrij snel besloot Wouter dan ook om zijn eerste, eigen bijenkasten te kopen.

Een aantal jaren later, in 1977, begon Wouter zijn eigen imkerij in Leersum. De imkerij lag aan de Traayweg, ooit een kronkelige zandweg tussen Leersum en Doorn: vandaar dus de naam “de Traay”! Ondertussen is De Traay enorm gegroeid en verhuisd naar Lelystad, maar zo zie je maar hoe je hobby kan uitgroeien tot iets groots...

Jules and Louis Blog - bad en douche Bee Honest de Traay - lavendel en sinaasappel close-up

Bee Honest

Wat mijn pa altijd zei, is helemaal waar: honing is een natuurlijk product dat lekker is, licht verteerbaar, goed is om te eten én goed om bijvoorbeeld op (brand)wonden te smeren. Helpt ontzettend goed tegen ontstekingen ook, en smeert de keel - ik begin altijd met een lepel honing als ik keelpijn voel opkomen tijdens de koude wintermaanden.

Het is een natuurlijk product dat niet alleen erg lekker is, maar ook verzorgende eigenschappen bevat voor huid en haar. Met Bee Honest cosmeticaproducten vermelden ze duidelijk waar het om gaat: een duidelijke link wordt gelegd naar de honing (de Traay) en de bijen. Honest refereert ook naar lief (honey), want dat willen ze zijn voor de natuur en zichzelf, én naar eerlijk want dat zijn ze zeker met hun ingrediënten en intenties.

Iedereen weet ondertussen dat bijen met uitsterven worden bedreigd. En iedereen weet: zonder bijen is er geen koffie, chocola en vele fruit-, groente- en notensoorten. Wat een ramp zou zijn voor elke liefhebber van chocola! Daarom dat ik ook zoveel mogelijk bloemetjes in mijn tuin wil hebben, die zoveel mogelijk vlinders én bijtjes aantrekt. Lekker fleurig, lekker geurig en lekker voor die bijtjes. En blijkbaar zet ook Bee Honest zich in voor de bijen. Ze kopen de honing zoveel mogelijk van regionale Europese imkerijen. Daarnaast zijn ze actief betrokken bij het verbeteren van het leefmilieu van de bijen. 

Bee Honest cosmetics gaat zelfs een stap verder dan natuurlijk en bio: in de producten waar honing in wordt gebruikt, zit biologische fairtrade honing en ze ondersteunen projecten die de natuur en de bijen een handje helpen. Goed om weten: al hun producten hebben een gecontroleerde kwaliteitsgarantie van BDIH, dus ze bevatten geen synthetische geur-, kleurstof-, of conserveringsmiddelen. En de verpakkingen zijn zo min mogelijk belastend voor het milieu. Het allerleukste is dat dit groene merk heel betaalbaar is. Groen, mooi en (h)eerlijk dus.

Jules and Louis Blog - bad en douche Bee Honest de Traay - honing in een potje

Wat ik ervan vind?

Deze fles van 500ml kostte 9,99 euro bij Holland & Barrett, maar je kan ze ook online vinden bij Big Green Smile. En wat ik ervan vond na gebruik? De zeep is zacht, lopend, heeft een donkere honingkleur en geurt natuurlijk. Helemaal niet overdreven. Ik rook echt een mooi evenwicht tussen honing, lavendel en de frisse geur van sinaasappel. Het schuimde niet overdreven (wat voor mij niet hoeft) en droogde mijn huid absoluut niet uit. Goed voor een gevoelige huid dus! Ik kwam dan ook niet jeukend terug uit mijn douche, fantastisch toch?! Als deze fles op is, koop ik direct een nieuwe. Zo leuk en goed vind ik hem. En let's bee honest: je bent ook nog eens lief voor de bijtjes en het milieu, dus dan voel je je toch extra goed? 

Hadden jullie al van Bee Honest cosmetics gehoord? Ooit al wat geprobeerd van hen, of van de Traay honing? En wat vinden jullie ervan? Zouden jullie het proberen?

alle foto’s door Inge voor Jules & Louis.

Back to blogging

Jules and Louis Blog - back to blogging - eucalyptus en kaars

Ik heb de afgelopen maanden vaak naar mijn laptop scherm zitten staren. Niet wetende waar ik moest beginnen, maar toch genoeg te zeggen hebben en dan weer net niet genoeg om weer te starten met bloggen na een langere afwezigheid. Is that even possible?

Maar om even bij te kletsen zodat iedereen up-to-date is: ik was zo druk bezig tijdens deze vakantie en ook met mijn andere reisblog Bikinis & Sunglasses up-to-date te houden, te genieten van de lang naar uitgekeken vakantie in Florida en nadien van leuke zomerse momenten met mijn gezin, dat ik het creatief niet kon opbrengen om achter mijn laptop te kruipen en te bloggen. 

Dus nam ik een pauze.

De afgelopen maanden kon ik ook alleen maar denken "wil ik eigenlijk nog wel verder bloggen?. In een wereld waar iedereen plots blogt tegenwoordig, waar anderen beter en meer dingen te vertellen hebben. Pas ik daar nog wel in? Ben ik niet te oud geworden? Heb ik daar nog iets aan toe te voegen? Heb ik eigenlijk nog wel iets te vertellen? Ben ik nog wel goed genoeg erin? 

Door even een stap terug te doen en na te denken wat ik wilde, voelde ik wel een soort van "relief rush". Om eventjes nee te zeggen tegen het bloggen en alles wat daarbij komt kijken, kreeg ik weer eventjes vrije tijd over om te spenderen aan dingen die ik ook graag deed. Op mijn gemakje magazines lezen, regelmatiger op tijd in mijn bed kruipen, eens een cocktail maken, ijsjes eten met de kindjes, wandelen, spelen, Netflix bingen (haha) en boeken lezen. Want ja, die dingen hadden wel eens wat meer aandacht nodig. Mijn gezin sowieso. Het leven van alledag kan al druk genoeg zijn, en op den duur kan je wel eens je focus verliezen. Niet dat ik mijn focus terugkreeg, maar ik vond wel meer inzicht.

Inzicht in het taalprobleem/dilemma ook. Ik schreef alles in het Engels hier, maar kreeg vaker dan niet te horen wanneer ik ook eens in het Nederlands zou schrijven. Ik heb daar zeer lang over moeten nadenken en telkens twijfelde ik. Vorige week hakte ik eindelijk die knoop door. Ik ging in het Nederlands verder. Ik was het beu dat eeuwige getwijfel. Ik dacht: 't is leuker voor de mensen hier die niet zo goed zijn in het Engels en misschien wel een interessantere kans voor merken en bedrijven die hier gelegen zijn, en graag met me willen samenwerken, maar dit niet wilden doen omdat ik niet in mijn moedertaal blogde... Man man, ik kan toch lang nadenken over dingen hoor (heeft iemand daar ook zoveel last van?)!

In de tijd dat er hier radiostilte was, heb ik het bloggen eerlijk gezegd niet gemist. Mijn hoofd stond er ook niet naar. Alles leek meer handelbaar. Het leek gemakkelijker. Ik dacht dat ik door even te stoppen met bloggen mijn hoofd er wel naar zou staan nadien, en dat mijn "probleem" van weinig tijd wel zou opgelost geraken.

Uiteindelijk vulde ik de "vrije tijd" die ik verkreeg van even niet te bloggen toch wel weer vol met afspraken en leuke dingen doen en zo creëerde ik eigenlijk minder vrije tijd dan ik daarvoor al had. 

Op een avond zat ik te huilen en zat ik weer te zeuren tegen Bart dat ik nooit geen tijd had voor de blog, en dat me dat zo frustreerde. En dat ik niet snapte waarom ik géén tijd had. Maar dan snapte ik het. Ik was het probleem zelf. Niet mijn blog, niet het taalprobleem, niet dat ik véél of weinig te zeggen had of er misschien te oud voor was geworden. Nee. Ik was het probleem.

Tuurlijk, ik heb altijd goed geweten dat ik géén krak ben in balans. Ik ben ofwel iemand die volle kracht vooruit kan gaan, of basically dood-voor-de-wereld-diep-weggezonken-in-mijn-bed. Dus die manier van leven is niet alleen mijn nadeel, maar ook mijn kracht. Dus tijdens van die actie-momenten krijg ik altijd wel veel gedaan, maar er zijn ook momenten die ik mezelf moet gunnen om even een stapje achteruit te doen van al het multitasken en het gejongleer. 

Ik had eerlijk gezegd al zo vaak nagedacht over mijn blog, maar nooit iets op papier gezet. Nooit eens een keer deftig nagedacht waar ik voor sta. Ik wist wél ongeveer waar naartoe, maar zoals ze zeggen: dromen en wensen blijven dat als je ze niet plant. En dat is waar ik mee bezig ben geweest. Meer plannen, iets meer bezig zijn met time management - niet alleen hier, maar ook thuis. Ik ben altijd goed geweest in iets last minute en een maaltijd last-minute in elkaar flansen, maar eigenlijk ben ik niet zo goed om iets op voorhand te plannen. Ik hield wel altijd van dat onverwachte, maar in het leven komt dat niet altijd zo goed van pas, dus time-management...  Dat is iets wat ik nog altijd moet leren. 

En toen kwam ik deze quote tegen: “The very thing that makes you YOU, that makes you great is also the thing that left unchecked will ruin you.” Een echt Oprah Winfrey-aha-momentje had ik toen. Toen besefte ik eigenlijk pas écht dat niet bloggen of de blog zelf het probleem was, dat ik het was én wat ik eigenlijk miste... Ik miste om creatief bezig te zijn. Ik wilde meer dingen doen, creëren, mooie foto's maken voor de blog en die tonen en delen op de blog. En dat was waar ik niet genoeg tijd voor nam.

Ik voel dat ik als mama, vrouw, vriendin, dochter en werknemer altijd bezig ben met vanalles en nog wat, en veel minder met waarom ik begon met bloggen en het bloggen zelf en wat ik er zo leuk aan vond. Om mijn creatief ei kwijt te kunnen, om te creëren, te delen, en hopelijk ook andere mensen te inspireren.

Dus... zal ik vanaf nu elke dag bloggen... waarschijnlijk niet. En zal ik het ooit helemaal snappen, dat in balans zijn met alles? Misschien. Maar plan ik tegenwoordig al wat beter? Ja. Ik plan mijn maaltijden tegenwoordig. Ik schrijf meer op in de agenda, van zodra ik iets moet doen (vroeger zei ik wel jaja, maar schreef ik het niet op en vergat ik het). Ik gooide al een heleboel kleding en brol buiten, dingen die volgens mij ook altijd en overal in de weg lagen in huis en ik ze bijhield omdat ik niet wist wat ik ermee moest... Dus dat volgens mij helpt ook om meer duidelijkheid en inzicht te krijgen. En af en toe maak ik fouten. Maar hoera voor baby stapjes hé! Ik ben sowieso blij dat ik terug ben hier mensen! Hopelijk jullie ook?

Liefs, Inge