5 simpele tips om je huis op orde te krijgen

5 simpele tips om je huis op orde te krijgen

Ook al loopt januari, de maand van het opruimen en organiseren, bijna op zijn laatste, ik wilde toch nog graag mijn 7 simpele en favoriete ideeën en producten delen die ik graag gebruik om alles in mijn huis op orde te krijgen. Een nieuw jaar is voor mij altijd dé uitgelezen tijd om ons huis te ontdoen van alle spullen die ik niet meer nodig heb, en de belangrijke dingen op te ruimen na al die feestdagen.

Read More

Happy Halloween + een stapel pompoenen

Happy Halloween + een stapel pompoenen

Happy Halloween iedereen! Hopelijk genieten jullie ervan en hebben jullie kinderen véél snoep opgehaald tijdens hun tochtje Trick or Treat. Ik ben een beetje laat, want Halloween is bijna voorbij, maar ik wilde jullie toch nog even tonen hoe ik onze voordeur heb versierd met simpele decoratie voor deze herfstige Halloween-dagen.

Read More

4 tips voor een knusse slaapkamer

Jules and Louis Blog - 4 tips voor een knusse slaapkamer - beige slaapkamer met sprei en tray

Als er dan één kamer in je woning knus moet zijn, laat het dan zeker je slaapkamer zijn! De onze kan best nog wel wat extra gezelligheid en “knussigheid” gebruiken trouwens. Of laten we zeggen, een stevige opruimbeurt. Niet dat het nu zo ongezellig is, maar ik ben de laatste tijd nogal druk bezig geweest met mijn kasten opruimen en dingen wegdoen, dat er nog zakken vol kleding staan die dringend weg moeten. De twee prints die ik in Florida kocht tijdens onze vakantie moeten ook nog ingekaderd geraken (en opgehangen) en er staan nog een paar andere leuke prints op mijn verlanglijstje die ik graag zou willen hebben! Nog wel wat werk voor de boeg dus.

Kan jouw slaapkamer ook wel nog wat tips gebruiken om knusser te worden? Lees dan zeker even mee met mijn 4 tips.

Groen

Planten geven niet alleen extra zuurstof, ze brengen ook gezelligheid en meer groen in je huis. Er zijn er een aantal die perfect passen in de slaapkamer. Zo heb ik een aloë vera plantje staan vlak naast mijn bed - naast zijn helende eigenschappen zou het blijkbaar een ideale plant zijn die gezonde lucht afgeeft. Proberen gaat mee, zeg ik altijd.

Prints

Een muur zonder iets leuks of foto’s is toch maar kaal hé. Een leuke (familie of kunstige) foto of kunstwerk aan je muur maakt het nét dat tikkeltje interessanter. En ook weer gezelliger.

Kussens & textiel

Mijn man wordt nog wel eens zot van alle dikke kussens die ik altijd op het bed leg (hoe méér, hoe beter ik het vind). Hij snapt het hele “veel dikke en hoge kussens op je pas opgemaakte bed"-ding niet. Maar kussens, een sprei, een tapijt en ook je gordijnen kleden je kamer net meer aan. Het geeft iets meer warmte aan de kamer, en afhankelijk van wat je op je bed en vloer legt en in de kamer hangt of legt, straalt het ook luxe en gezelligheid uit. Ga voor aaibaar textiel, dat brengt weer dat “knusse” binnen. Want remember: textiel kleedt jou niet alleen, maar ook je kamer.

Verlichting

Goeie verlichting is key in een slaapkamer, want het bepaalt de sfeer. Ben je een boekenworm zoals ik, heb je graag een goeie leeslamp naast je, maar ook hier en daar wat lampjes zetten om ‘s avonds nog wat te genieten in je slaapkamer of als je ze moet gebruiken om ‘s nachts op te staan voor een sanitaire stop, is altijd handig.

Mocht jij nog met tips op de proppen komen? Laat het dan maar horen. Onze slaapkamer heeft er nood aan. ;-)

3 tips: hoe maak je je huis herfstproof?

Jules and Louis blog - hoe maak je je huis herfstklaar - tray met pompoenen en vuurdoorn

Hehe… het is bijna herfst. De blaadjes beginnen te verkleuren en ‘s morgens en ‘s avonds voel je al die kilte in de lucht hangen. Sommigen zullen zeggen: "eindelijk", andere verlangen nog naar de zomer. Ik vind het helemaal nog niet zo erg, want elk seizoen heeft zo zijn charmes. En de herfst is eigenlijk het ideale seizoen om je huis een beetje meer knusser te maken.

Het hoeft zelfs helemaal niet zo duur te zijn. Als je je aan een budget moet houden, kan je zelfs de meeste dingen gemakkelijk zelf en gratis (of voor weinig geld) doen/maken! Ik verzamelde 3 leuke tips hoe jij je huis herfstproof kan maken!

Knutselen maar!

Ga zelf aan de slag en knutsel je eigen herfstslinger. Tijdens een herfstige boswandeling kunnen de kinderen en jij de mooiste blaadjes, takjes, kastanjes en dennenappels verzamelen en daar decoraties van maken. Verzamel de blaadjes en nootjes, spuit ze in een koper- of goudspray, maak er gaatjes in, rijg er draad door, en je hebt je eigen mooie herfstdecoratie.

Brand kaarsen

Kaarsen: het toverwoord voor een herfstproof huis. Of je nu geurkaarsen brandt of niet, het brengt onmiddellijk sfeer in huis.

Pompoenen

En last but not least: pompoenen! Deze kunnen niet ontbreken in mijn 3 tips om je huis herfstproof te maken. Je kan ze niet alleen gebruiken op culinair gebied, maar ook als decoratie. Zet ze bij elkaar, hol ze uit, of verf ze met de kids. Sowieso bereik je altijd de maximum herfstsfeer!

Happy International Women’s Day

jules-and-louis-blog-international-womens-day-empowering-quote-oprah-winfrey.jpg

Vandaag is Internationale Vrouwendag, oftewel International Women’s Day en ik kon geen betere manier bedenken dan een paar bekende uitspraken van mijn favoriete inspirerende vrouwen te delen hier. Dat ze ook een bron van inspiratie mogen zijn voor jullie dames! En vier, want je bent het waard (jaaaa, nu klink ik net als de reclame… maar ik meen het hoor).

jules-and-louis-blog-international-womens-day-empowering-quotes-coco-chanel.jpg

 

We all have a wonder woman inside of us - Diane Von Furstenberg

jules-and-louis-blog-international-womens-day-empowering-quotes-chinese-proverb.jpg

“I love to see a young girl go out and grab the world by the lapels. Life’s a bitch. You’ve got to go out and kick ass.” – Maya Angelou

Een mooi luchtig appartement in het hartje van Brugge

Spoiler alert: je zal zelf in dit appartement willen wonen! Zo mooi is het…

jules-and-louis-blog-airy-pretty-apartment-living-room-white-flowers.jpg
jules-and-louis-blog-living-room-blue-accents.jpg
jules-and-louis-blog-corner-living-room.jpg

Een goeie vriendin van mij die ik ontmoette aan de schoolpoort ziet er altijd stijlvol en mooi uit. Haar haar, kleding, huid - ze ziet er altijd koket en verzorgd uit. Ik denk niet dat ze ooit slechte dagen kent, of een bad hair day heeft, alhoewel ik weet dat dat niet zo is, want ook zij heeft twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd als de onze. En toch… je ziet nooit aan haar dat ze een slechte dag heeft, ze ziet er altijd zo mooi uit. Het enige dat ik kan zeggen is dat als mijn dag als een hel begint, ik er dan meestal navenant uitzie, haha!!

Maar goed, ik ging over haar appartement vertellen. Ze heeft dus een leuk en knus appartement in het hart van de stad Brugge liggen. Zelf heeft ze er ook een aantal jaren gewoond voor ze trouwde, en ik kan me voorstellen hoe geweldig dat moest geweest zijn: je opent je deur, wandelt 5 minuten ver en je bent overal in Brugge. Het appartement is dan ook perfect gelegen! En ook perfect voor alle singles en koppels zonder kinderen (of misschien eentje).

jules-and-louis-blog-white-sidetable-blue-pots-succulents-lamp.jpg
jules-and-louis-blog-blue-pots-succulents-view-dining-room.jpg
jules-and-louis-blog-dining -room-collage.jpg
jules-and-louis-blog-white-kitchen.jpg
jules-and-louis-blog-door-to-hall.jpg
Zelfs de hal ziet er gezellig uit bij het binnenkomen.

Zelfs de hal ziet er gezellig uit bij het binnenkomen.

jules-and-louis-blog-coat-room.jpg
jules-and-louis-blog-coat-room-close-up.jpg

Met haar man begon ze hun huidige woning te verbouwen, het ouderlijk huis van haar man, en wanneer ze een tijdje in het buitenland woonden, verhuurde ze haar appartement. Nu is ze opnieuw klaar om het te verhuren, bij voorkeur aan expats. En wat hebben die precies nodig? Precies: alles! Een gemeubeld appartement, servies en bestek, een was- en droogmachine, een stofzuiger, tafellakens, beddengoed,… Awel, voor die mensen die zouden meelezen: look no further, want hier is alles al aanwezig!

Ze vroeg me onlangs om naar het appartement te komen en een paar foto’s te nemen van het interieur, zodat ze het zo snel mogelijk kon klaarmaken voor verhuur. Je kan zien hoe mooi en stijlvol ze alles inrichtte, mét gevoel voor detail.

jules-and-louis-blog-close-up-white-flowers-bedroom.jpg
jules-and-louis-blog-master-bedroom-white.jpg
jules-and-louis-blog-master-bedroom-ensuite-bathroom-white.jpg
jules-and-louis-blog-home-office-coloured-chair.jpg
jules-and-louis-blog-home-office-close-up-yellow-pot-succulent-chair.jpg

Ik was ook direct weg van het appartement. Het is lekker luchtig als je binnenwandelt, en toch gezellig. Het heeft een zeer ruime living en eetkamer met keuken die allemaal uitkijken op een zonnig terras, in de hal is er plaats om je jassen weg te hangen in de ingemaakte kasten, er is een gastentoilet, een master bedroom met aanpalende douchekamer, en nog een kleinere slaapkamer met ingemaakte kasten, momenteel ingericht als bureau. En dan heb je nog een grotere badkamer met bad en twee lavabo’s. Echt mooi!

jules-and-louis-blog-bathroom-flowers-laundry-bag.jpg
jules-and-louis-blog-white-flowers-sink-close-up.jpg

Had ik geen kinderen of man, ik had het direct gehuurd! :-) Ik hou van mijn vriendin haar mooie, moderne en toch gezellige manier van inrichten!

En natuurlijk wens ik haar alle geluk toe met het verhuren van haar appartement - ik hoop dat ze snel een nieuwe bewoner vind!

Alle foto’s gemaakt door Inge voor Jules & Louis.