4 tips voor een knusse slaapkamer

Jules and Louis Blog - 4 tips voor een knusse slaapkamer - beige slaapkamer met sprei en tray

Als er dan één kamer in je woning knus moet zijn, laat het dan zeker je slaapkamer zijn! De onze kan best nog wel wat extra gezelligheid en “knussigheid” gebruiken trouwens. Of laten we zeggen, een stevige opruimbeurt. Niet dat het nu zo ongezellig is, maar ik ben de laatste tijd nogal druk bezig geweest met mijn kasten opruimen en dingen wegdoen, dat er nog zakken vol kleding staan die dringend weg moeten. De twee prints die ik in Florida kocht tijdens onze vakantie moeten ook nog ingekaderd geraken (en opgehangen) en er staan nog een paar andere leuke prints op mijn verlanglijstje die ik graag zou willen hebben! Nog wel wat werk voor de boeg dus.

Kan jouw slaapkamer ook wel nog wat tips gebruiken om knusser te worden? Lees dan zeker even mee met mijn 4 tips.

Groen

Planten geven niet alleen extra zuurstof, ze brengen ook gezelligheid en meer groen in je huis. Er zijn er een aantal die perfect passen in de slaapkamer. Zo heb ik een aloë vera plantje staan vlak naast mijn bed - naast zijn helende eigenschappen zou het blijkbaar een ideale plant zijn die gezonde lucht afgeeft. Proberen gaat mee, zeg ik altijd.

Prints

Een muur zonder iets leuks of foto’s is toch maar kaal hé. Een leuke (familie of kunstige) foto of kunstwerk aan je muur maakt het nét dat tikkeltje interessanter. En ook weer gezelliger.

Kussens & textiel

Mijn man wordt nog wel eens zot van alle dikke kussens die ik altijd op het bed leg (hoe méér, hoe beter ik het vind). Hij snapt het hele “veel dikke en hoge kussens op je pas opgemaakte bed"-ding niet. Maar kussens, een sprei, een tapijt en ook je gordijnen kleden je kamer net meer aan. Het geeft iets meer warmte aan de kamer, en afhankelijk van wat je op je bed en vloer legt en in de kamer hangt of legt, straalt het ook luxe en gezelligheid uit. Ga voor aaibaar textiel, dat brengt weer dat “knusse” binnen. Want remember: textiel kleedt jou niet alleen, maar ook je kamer.

Verlichting

Goeie verlichting is key in een slaapkamer, want het bepaalt de sfeer. Ben je een boekenworm zoals ik, heb je graag een goeie leeslamp naast je, maar ook hier en daar wat lampjes zetten om ‘s avonds nog wat te genieten in je slaapkamer of als je ze moet gebruiken om ‘s nachts op te staan voor een sanitaire stop, is altijd handig.

Mocht jij nog met tips op de proppen komen? Laat het dan maar horen. Onze slaapkamer heeft er nood aan. ;-)