10 tips voor meer self-love

jules-and-louis-blog-tien-tips-voor-meer-self-love-bloem-in-hand.png

Februari is de maand van de liefde. En je kan alleen maar liefhebben, als je jezelf graag ziet. Een waarheid als een koe. We hebben allemaal drukke levens met stress, school, werk, kinderen, sport, hobbies van de kids/man/jezelf, huishouden… you know, de was en de plas. Alles wat er daar nog extra bij komt, daar maken we soms geen tijd meer voor. En vaak al helemaal niet voor onszelf. Jaja, ik kijk naar jou, woman. ;-)

Het is soms moeilijk om extra tijd te nemen voor jezelf. Ik weet het. Ik werk er nog steeds elke dag aan, om wat meer tijd in mezelf te investeren. Want zo noem ik die ‘self-love’ ook wel eens. Een investering in jezelf. Je knapt er van op, je voelt je gelukkiger en je voelt je rustiger als je die welverdiende tijd neemt. En nee, daarvoor hoef je écht niet een maand thuis te blijven. En het maakt je ook geen egoïst.

Je kan heel simpel bepaalde dingen voor jezelf doen, in de ochtend of in de avond. Wat jou het beste uitkomt. Iets wat je graag doet én waar je blij van wordt. Waardoor je je andere zorgen even vergeet. Denk maar eens na wat je vroeger als kind graag deed! DAT is meestal hetgeen je nu niet meer doet of bent vergeten. Als je daarvan een aantal dingen doet elke ochtend of avond, dan begint of eindigt je dag goed.

Voor iedereen is dat anders, dus ik kan alleen maar mijn 10 persoonlijke tips geven voor meer self-love in je dagelijkse routine te foefelen… :-)

Een bad nemen

Tja, wat zal ik daar op zeggen? Ik ben blij dat ik nog een bad heb. Het helpt me op te warmen tijdens koude wintermaanden, te ontspannen wanneer ik rugpijn heb of wanneer ik gewoon een opkikker nodig heb. Na een welverdiend bad voel ik me altijd terug beter.

Bullet journaling/tekenen

Een beetje frullen en prutsen in mijn bullet journal, tekenen of lettering oefenen met mijn brushpennen of kalligrafie pennen helpt me al geweldig goed om me even uit mijn hoofd te halen en te ontspannen. Of doe zoals je vroeger misschien graag deed: een dagboek vol pennen. Zo schrijf je letterlijk en figuurlijk alles van je af… Ik doe het graag en dan denk ik dus aan niks anders. Heerlijk!

Een boek lezen

Nog boeken genoeg hier die op stapel liggen om te lezen! Een boek haalt je ook eventjes weg uit je omgeving, al is het dan maar in gedachten. Ik geniet ervan… met een lekker kopje thee én mijn dekentje op de zetel: pure luxe.

Naar muziek luisteren en/of erop dansen

Dansen heb ik altijd graag gedaan en van bewegen word je nu eenmaal vrolijk. Vooral als je staat te dansen op je favoriete liedjes. Of van die rustgevende meditatiemuziek terwijl je yoga doet. Alles waar je graag naartoe luistert en waarvan je ontspant of energie krijgt, is goed!

Wandelen

Een fris luchtje scheppen doet altijd wonderen voor je hoofd en je lijf. Je beweegt, stapt buiten en je vergeet even je zorgen.

Een vriendin bellen/bezoeken

If all else fails: call your mom or friend! Een goeie vriendin (en mijn moeder) is er altijd als je ze nodig hebt! Vriendinnen en moeders zijn de reddende engelen als je een dip dag hebt. Toch zeker in mijn geval. En vooral als ik gewoon eens zin heb om te tetteren over dingen die mijn man totaal niet interessant vind, is het eens heerlijk om een uur te kletsen en te lachen aan de telefoon. ;-)

Een kaars branden

Er is iets met kaarsen branden. Iets magisch. Ik hou er zelfs van om ze gewoon zomaar op een gewone werkdag aan te steken ‘s avonds als ik naar tv wil kijken. Ze stralen gezelligheid uit en rust.

Met mijn kinderen/hond knuffelen

Mijn jongens zijn niet de grootste knuffelaars, al komt mijn oudste me wel een dikke kus of knuffel geven als ik het vraag. Mijn hond vindt knuffelen nu eenmaal het leukste wat er is. En van knuffelen wordt gezegd dat het je stressniveau naar beneden brengt. Dus knuffel er maar op los!

Een boeketje bloemen kopen

Ok, niet iedereen vindt dat zo leuk om te doen én ik vond er vroeger ook niks aan, want: bloemen verwelken na een weekje. Nu (met ouder te worden?) vind ik ze geweldig en ik voel me altijd geweldig als ik een onverwachts boeketje cadeau krijg. Ze maken je huis mooier, geuren (meestal) heerlijk en ik word er vrolijker van om naar te kijken.

Geur in huis

Niet alleen door geurkaarsen (ik heb er anders wel genoeg), maar door geur te laten verstuiven in je huis, krijg je zelf ook een opkikker. Als we hier verkoudheden hebben, laat ik eucalyptus of den verstuiven. Maar als je bijvoorbeeld wat meer energie nodig hebt, kan je bijvoorbeeld sinaasappel gebruiken, of lavendel als je wat meer wil ontspannen. Geur in huis doet je ontspannen of geeft je energie, en het feit dat je dat al doet in huis voor jezelf, is self-love. :-)

Zijn er nog dingen die jullie doen om te ontspannen of te investeren in jezelf? Wat zijn jouw self-love rituelen?

Pin dit om later nog eens te lezen!

jules-and-louis-blog-tien-tips-voor-meer-self-love-pinterest.png