WELKOM!

Jules and Louis Blog | About Inge - picture 1
Jules and Louis Blog | About Inge - picture 2
Jules and Louis Blog | About Inge - picture 3
 
 

Jules & Louis Manifesto

To live a more authentic life is to love yourself more. To do what you want to do, not what society tells you to. It is also about stopping for a moment in life and reflecting on what you really want. What your heart wishes for.

When you know your desire, you have found your passion. If you really want to know what you want to do in life, take a moment and notice where your thoughts wander. It will often lead to your passion.

Let your intuition and passion guide your decisions. Start creating. Open your eyes and be inspired by what surrounds you. You will find magic.

Do not let fear, anxiety and stress rule or take your life over. When you feel a bit stressed out, take a moment for yourself. Take a break. Allow yourself to rest. To not feel guilty about it.

Love your family, friends and yourself. Love, write, paint, create, entertain, laugh, drink, eat, sleep, read, dream, live, do. 

Be your own creative self. Take care of yourself. Treat yourself. You are worth it. 


Jules and Louis Blog | About Inge - calligraphy pen and ink

About Inge

Welkom op mijn kleine online plekje, zo leuk je te ontmoeten! Ik ben Inge Picqueur, liefhebber van lezen, schrijven, bloggen en alles wat met woorden en taal te maken heeft. Geen wonder dus dat ik met bloggen begon in 2009! Ik zou voorstellen om een tasje thee te zetten (ben zelf ook een theeleut, aangenaam), kruip onder dat dekentje op je zetel en blijf nog eventjes wat rondhangen terwijl ik mijn verhaal vertel, ok?

Ik startte met Jules and Louis omdat ik een blogger ben. It's what I do and love doing. Ik hou ervan om verhalen te vertellen - ik schrijf graag lang en uitgebreid (vraag dat bijvoorbeeld maar aan mijn collega's). Dus het was maar vanzelfsprekend dat ik mijn eerste blog Simply Fabulous Chic startte nadat ik begon te schrijven over onze reisavonturen naar de USA, in 2009 en 2010. Veel mensen vonden het geweldig leuk om mee te lezen en zeiden me dat ik wat meer moest doen met dat schrijftalent. Dus pikte ik dat bloggen op en sindsdien liet de "online schrijfkriebel" me niet meer los. 

Dankzij mijn burnout van vorig jaar leerde ik écht beter mezelf kennen. Wie ik écht ben, waar ik van hou en wat ik écht goed kan en wat niet. Voordien kon ik die vragen nooit echt beantwoorden, misschien omdat ik mezelf veel te vaak voorbijliep. Ik had niet echt een duidelijke richting in mijn leven, of een duidelijk beeld van wat ik écht graag wilde. Ik wilde alles en ik geraakte nergens, omdat ik alle dingen die ik wilde doen allemaal op korte tijd wilde doen en afhaspelen, dat er gewoon niks van in huis kwam. Toen ik dan uiteindelijk thuis moest blijven op doktersbevel, kon ik eens lang en goed nadenken over wat ik écht wilde, waar ik stond in mijn leven en waar ik naartoe wil(de).  

Nu weet ik héél goed dat ik meer creatieve dingen moet doen in mijn leven (want het opvolgen van dossiers en facturatie behandelen maakt me niet gelukkiger). Tijdens mijn burnout pikte ik vroegere hobbies terug op, zoals moderne kalligrafie, hand lettering en schilderen met waterverf. Het was wat mijn hartje deed zingen. 

En dat is deels waarom ik Jules en Louis opstartte ook. Omdat ik happier ben samen met mijn man en mijn twee jongens thuis, als ik mijn goeie vrienden dichtbij heb tijdens een intiem feestje of diner thuis, als ik kan lezen, schrijven, bloggen, wanneer ik meer mindful probeer in het leven te staan en wanneer ik mooie dingen kan maken met mijn handen thuis (of dat nu in mijn keuken is of aan mijn bureau of het versieren van mijn huis, tuin of kerstboom tijdens feestjes...). Ik wil dat al deze dingen de focus zijn van mijn website. Create. Style. Entertain. Gewoon creatief en gelukkig leven.

Heel veel liefs,

Inge x


Jules and Louis Blog | About Inge - relaxing with my feet up

Fun Facts About Me

 1. Dirty Dancing was één van mijn favoriete films wanneer ik "klein" was, en die film geeft me nog altijd zo'n warm, nostalgisch gevoel in mijn buik. Misschien deed Patrick Swayze een klein vuurtje branden in mij, want ik heb ook gedanst van mijn 6 tot mijn 21ste ofzo. En ik hou nog altijd van dansen, zal altijd als een van de eersten op de dansvloer staan (als het liedje goed is natuurlijk). En vooral na een glaasje rosé wijn zal ik er nog rapper op staan... ;-)
 2. Ik ben blijkbaar een INFP. Dat kwam ik te weten na een aantal sessies loopbaanbegeleiding tijdens mijn burnout. Raar want ik lijk voor veel mensen als een open en extravert persoon, maar toch ben ik eigenlijk wel een verlegen meisje diep vanbinnen. Het geeft me veel meer energie als ik gewoon rustig thuis kan zijn bij mijn hond en een goei boek, dan wanneer ik uitga in een luide discotheek - da's sowieso nooit mijn ding geweest. En ook voel ik intuïtief goed aan wanneer iemand zich niet zo goed voelt. Ik kan bepaalde gevoelens heel goed aanvoelen (als iemand kwaad is of heel gelukkig), nog voordat er een woord is gesproken. Dat kan soms heel vermoeiend werken, dus ik neem graag eens een me-time-momentje.
 3. Ik hou wel van die lange, diepe, betekenisvolle babbels met hele goeie vrienden. Je weet wel, als de gesprekken gaan over het leven, het universum en al die mooie dingen die soms zo magisch lijken onder een mooie sterrenhemel met een goei glaasje rosé... :-)  
 4. Ik hou ervan om mensen uit te nodigen bij ons thuis voor een gezellig etentje en de tafel en mijn huis gezellig aan te kleden. Vooral de intiemere diners met de dichte vrienden vind ik ongelooflijk hartverwarmend. Op die momenten ben ik echt oprecht gelukkig.
 5. En mijn twee jongens Jules en Louis zijn mijn alles. Net zoals mijn ventje Bart (love you!!), die trouwens binnenkort head of logistics zal worden gedoopt, zodat jullie pakketjes tijdig op jullie deurmatten vallen. 
 6. Decoreren is mijn ding. Op mijn werk ben ik daar ook de decorating diva, net zoals thuis. Thuis ben ik helemaal de baas over wat er in en buiten gaat van meubels en decoratie. En stiekem versier ik mijn kerstboom nog liever helemaal alleen in mijn eentje. :-) Als mijn twee kleine kadetjes me helpen met kerstversieringen, zal ik diegene zijn die een aantal kerstballetjes op de juiste plek zal hangen omdat het een beter geheel vormt... Erg hé? Geen wonder dus dat mijn eerste "echte" blog Simply Fabulous Chic helemaal over interieur en decoratie ging. 
 7. I'm proud and I say it loud: ik ben van Brasschaat, niet van Antwerpen stad, maar wel van de provincie Antwerpen! Brasschaat ligt ongeveer een klein kwartiertje van de koekestad. Ik groeide er op met twee liefdevolle ouders en een rosse Cocker Spaniël (ze noemden ons overal Bollie & Billie...). Mijn grootmoeder - de mama van mijn mama - leeft nog steeds in de achtertuin van mijn ouders en wordt in juli dit jaar 90! Still going strong!
 8. Ik woon in Brugge momenteel, omdat mijn man hier is geboren en getogen. Ook al is het een heel mooie stad om in te leven en om te bezoeken (het is niet voor niets Unesco werelderfgoed!), ik mis toch nog steeds mijn eigen roots... Misschien dat we toch nog ooit verhuizen waar het iets dichterbij wonen is bij mijn familie en vrienden die ik achterliet.
 9. Ik ben een herstellende perfectionist. Dat leerde ik in therapie. Ik strafte mezelf af voor elk punt dat verkeerd liep dat ik op den duur al opgaf vooraleer ik goed en wel begonnen was, uit angst om te falen. Zo kreeg of nam ik eigenlijk nooit echt de kans om mezelf te bewijzen of iets te overwinnen of ergens goed in te worden. Behalve dan in het bloggen.... Nu probeer ik dat iets meer los te laten, al is dat nog elke dag vechten tegen die verkeerde gedachtenkronkels.
 10. Mensen hadden een paar bijnamen tijdens mijn kindertijd! Een paar daarvan zijn nog steeds in omloop: Ingetje, Knorreke, Miss Piggy, Petite Parisienne, Inge Pinge en kip. Don't ask why. ;-)
 11. Ik ben Inge en ik ben een schoenverslaafde. Meer bepaald aan hoge hakken... Haha! Ik weet niet waarom, maar het is zo. Misschien ook wel omdat je schoenmaat nooit echt verandert, of toch niet zo erg als je lijf doorheen de jaren.
 12. Ik hou van chocolade en de Belgische frietjes, met een goeie klod mayonaise en een dikke steak met peperroomsaus. Pannenkoeken ook. En hazelnoot, limoncello en straciatella zijn mijn favoriete ijssmaken. Mmmmmhhh...  Trakteert er iemand mij nu? ;-)
 13. Mijn ander favoriet eten' is een fris rosé wijntje, een lekker glaasje bubbels of een klassieke cocktail (G&T, een goeie Cosmopolitan of een of andere champagne cocktail). 
 14. Elke morgen probeer ik een glas plat water te drinken. Ik heb ooit eens ergens gelezen dat het gezond is voor je huid, maar dat het ook je darmsysteem in werking zet. En het houdt me gehydrateerd, dus ik blijf het lekker verder doen.
 15. Mensen hebben al vaker gezegd dat ik wat moet doen met mijn schrijven. Dat ik hou van verhalen vertellen, schrijven en alles levendig te vertellen is geen geheim. Hopelijk vinden jullie dat ook? Laat het me dan zeker weten en volg me op mijn sociale media of blog!